Si no podeu veure aquest mail correctament feu click aquí     
Informatiu setmanal de la Federació Empresarial del Gran Penedès
   
Edició número 107 | 20.05.2019
   
                 
     

ÍNDEX FEGP 2019

El Gran Penedès millora la seva atractivitat econòmicaLa presentació de l’Índex FEGP 2019 de Competitivitat de les comarques catalanes ens dona molts titulars. És un estudi molt ampli i són nombroses les conclusions. Pel que fa a la nostra demarcació, cal destacar que en la darrera dècada (període 2009 / 2018) les tres comarques han reforçat la seva atractivitat. El Garraf ha millorat 9,9 punts, l’Alt Penedès ho ha fet en 7,7 punts i el Baix Penedès en 6,7 punts.

En aquest darrer rànquing de competitivitat econòmica, en el conjunt de les 42 comarques de Catalunya, el Garraf recupera la 9a posició, l’Alt Penedès es consolida en la 12a i el Baix Penedès recula a la 22a, tot i que aquesta última també ha millorat les seves externalitats.

Visita suggeridaSPONSORING

L’Índex FEGP de Competitivitat arriba a la 15a edicióL’estudi anual de competitivitat territorial que publica la FEGP és el degà a l’estat espanyol. De la mà d’Actíva Prospect va ser la primera anàlisi territorial que va aplicar indicadors de competitivitat i també va ser la primera que va tenir en compte criteris de sostenibilitat social i ambiental.

Enguany l’Índex FEGP ha assolit la seva 15a edició. Ho han fet possible els patrocinadors, com ara CaixaBank, i les institucions que ens donen suport, com ara la Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf, i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. A més, l’estudi compta amb col·laboradors d’excepció, com ho és Foment del Treball i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.SESSIONS INFORMATIVES

A voltes amb el registre de l’horari laboralLa FEGP us proposa dues sessions informatives per posar-vos al dia i resoldre els dubtes en relació amb la normativa que obliga el registre de l’horari laboral en els centres de treball.

Aquest dimecres 22 de maig, a les 18h, es farà a la FEGP Vilanova, amb ponència de Sílvia Piñol, de la consultoria Grup Quatre. Confirmar assistència.

També organitzada per la FEGP, dijous 30 de maig, a les 18h30, se’n farà una altra a la seu del Gremi d’Instal·ladors de l’Alt Penedès, amb ponència d’Ezequiel Batalla, d’InLab Consulting. Confirmar assistència.DILLUNS 27, A LES 20h, AL DOMO, VILAFRANCA

Sopar col·loqui amb el president del grup Família TorresEl president del grup vitivinícola Família Torres, Miquel A. Torres, serà el ponent del proper sopar col·loqui que organitza el GREC, el Grup d’Estudis Econòmics de la FEGP. Serà el proper dilluns 27 de maig, a l’Hotel Domo, a Vilafranca del Penedès. Excepcionalment, aquesta vegada el col·loqui començarà a les vuit del vespre i l’acte s’acabarà, havent sopat, a les deu. Cal tenir-ho molt en compte a les agendes.

Per assistir al sopar, cal confirmar-ho amb antelació. Hi ha limitació de places. El preu del tiquet és de 28€ (+IVA) per als socis de la FEGP i 35€ (+IVA) per als no-socis.

Visita suggeridaJOVES D’EMPRESA

Els 10 anys mereixen un happening a La Cucanya, a cel obertS’ha triat un espai esponerós de mediterraneïtat, perquè també és ufana la celebració dels 10 primers anys del col·lectiu Joves d’Empresa. La Cucanya, a Vilanova i la Geltrú, serà l’escenari d’aquesta celebració. Això serà dijous 6 de juny, amb un sopar a cel obert, sense portes i a peu dret.

Es presentarà nou web i nou logo de Joves d’Empresa. La trobada d’empresaris i directius júniors serà molt sonada. Si voleu major protagonisme, us podeu convertir en patrocinadors i en espònsors gourmet d’aquest happening.

Visita suggeridaDINAR D’ACOLLIMENT

Benvinguts, nous socis!A punt d’arribar als 900 socis, la FEGP vol donar la benvinguda a les empreses que acaben d’associar-se recentment. Es farà un dinar d’acolliment per explicar els secrets que fan de la FEGP una de les organitzacions empresarials més dinàmiques i més aglutinadores del país.

Això serà divendres 31 de maig, a les 13h30, al restaurant La Posada, a Sant Pere Molanta. El preu del tiquet s’ha ajustat a 15,20 € (a pagar al mateix restaurant). La trobada de benvinguda està pensada per als nous socis però també per als socis de tota la vida que els vulguin conèixer. Cal confirmar assistència.AVANTATGES

La Solred de la FEGP és una altra cosaPotser ja tenieu la Solred però la targeta que us expedirà expressament la FEGP us dona molts avantatges afegits: més descomptes, més còmode, més rendible...

La targeta Solred és vàlida en estacions de servei Repsol, Campsa i Petronor i, només en el cas dels socis de la FEGP, suposa descomptes sorprenents. La mateixa targeta Solred també es adient per a l'adquisició de lubricants i per al pagament de peatges d'autopistes. Un dels principals atractius és el fet que rebeu mensualment, al vostre domicili, la factura amb tot el detall dels consums realitzats (amb indicació de l'estació de servei, dates, imports...) i amb el corresponent desglossament de l'IVA.

Visita suggeridaAVANTATGES

La FEGP potenciarà el grup de compra d’energia elèctricaEls propers dies s’anunciarà una nova dimensió del grup de compra d’energia elèctrica liderat per la FEGP. D’aquesta manera es recull el bagatge dels darrers anys, encetat per l’antiga UEP, i es reforça la iniciativa d’oferir a les empreses associades (exclusivament) els millors preus del mercat.

En el moment del reset, FEGP Energia ja compta amb mig centenar d’empreses que s’hi han adherit. Aquelles altres que s’hi vulguin afegir només cal que demanin més informació a la FEGP.BORSA DE TREBALL

La FEGP obre el banc de currículumsEl mercat de treball està molt actiu i el banc de currículums de la FEGP necessita més demandants de feina per donar resposta a les necessitats de les empreses. Es requereixen tots els perfils, des de temporers agraris a tècnics, de mestratges de la tradició a oficis de la modernitat. Cal enviar els curriculums a formacio@fegp.cat.

La borsa de treball de la FEGP funciona des de fa més de 20 anys i fa mediació en centenars de contractes. El servei és exclusiu i gratuït per a empreses associades.

Visita suggeridaÀREA DE FORMACIÓ

La FEGP us pot gestionar el crèdit formatiuLes empreses disposen d’un calaix de diners destinats a la formació dels treballadors que caduca tots els anys, el 31 de desembre. La FEGP pot ajudar-vos a treure profit d’aquest saldo organitzant la formació que sigui més favorable per al vostre equip.

El crèdit formatiu disponible per a les empreses durant el 2019 es calcula a partir de dues dades: el cotitzat per l'empresa en concepte de Formació Professional l'any anterior i la mida de la seva plantilla, que determinarà el percentatge de l'import cotitzat al qual té dret l'empresa. El departament de Formació de la FEGP està acreditat per informar i gestionar el saldo disponible que teniu a la vostra empresa en l'apartat de crèdit formatiu. La consulta és gratuïta. Només cal que truqueu al 938 106 700 o el demaneu a formacio@fegp.cat.PATROCINADORS:

Autolica Banc Sabadell

CaixaBank
Vilanova Park · Mas Roquer


   
Edició patrocinada per...
   
          Xta
Publicom

Visa FEGPAGENDA FEGP

Aquesta setmana...

Sessió informativa
La normativa de registre de l'horari laboral
Ponència a càrrec de Sílvia Piñol, assessora de Grup Quatre
· Data: dimecres 22 de maig · 18h
· Lloc: FEGP Vilanova       
· Organitza: FEGP
· Col·labora: Grup Quatre
· Inscripció gratuïta
> Cal confirmar assistència

Ràdio
D.O. Calafell
Data: dijous 23 de maig · 11h30
Dial: Ràdio Calafell · 107.9 de la FM
Tema: Serveis a empreses
Participants:
· Mariona Arribas, Virtual OM
· Violeta Mezcua, Violet's Way Events
Espai de ràdio quinzenal, de 25 minuts, a proposta de la FEGP i amb la participació de professionals i directius d'empresa del Gran Penedès


>> Visiteu tota l'agenda d'activitats de la FEGPAGENDA FEGP

Properament

GREC
Sopar col·loqui amb Miquel A. Torres, president de Família Torres
· Data: dilluns 27 de maig · 20h (a 22h)
· Lloc: Hotel Domo · Vilafranca del Penedès
· Organitza: Grup d'Estudis Econòmics | FEGP
· Tiquet: Socis: 28€ (+IVA) | No-socis: 35€ (+IVA)
> Cal confirmar assistència

Sessió informativa
La normativa de registre de l'horari laboral
Ponència a càrrec d’Ezequiel Batalla, director d’InLab Consulting
· Data: dijous 30 de maig · 18h30
· Lloc: Gremi d’Instal·ladors de l’Alt Penedès (C. Amalia Soler, 158, loc. 1 · Vilafranca del Penedès)
· Organitza: FEGP i GRIAP     
· Col·labora: InLab Consulting
· Inscripció gratuïta
> Confirmar assistència

Social
Dinar de benvinguda a nous socis de la FEGP
· Data: divendres 31 de maig · 13h30
· Lloc: Restaurant La Posada, Sant Pere Molanta
· Inscripció: 15,20 € (a pagar al mateix restaurant)
> Confirmar assistència


Fòrum Gran Penedès
Esmorzar col·loqui amb Carmel Mòdol, director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries
· Data: dijous 6 de juny · 9h30 (a 10h45)
· Lloc: Centre Àgora, Vilafranca del Penedès
· Patrocina: Mútua Penedès
· Col·labora: Ajuntament de Vilafranca del Penedès
> Demaneu invitació


Joves d'Empresa
10è aniversari | Sopar anual de Joves d'Empresa
· Data: dijous 6 de juny · 20h30
· Lloc: La Cucanya · Vilanova i la Geltrú
·Organitza: Joves d'Empresa | FEGP
· Sponsor gourmet: Cellers Planas Albareda, Mas Bertran, Vallformosa i Vilarnau
· Inscripció: 30 € (+ IVA)
> Cal confirmar assistència

Programació especial
Setmana del Turisme a la FEGP
Programació de sessions informatives, trobades i visites
· Dates: del 10 al 14 de juny
· Lloc: Gran Penedès

Sessió de presentació
Què és i què ofereix la FEGP
· Data: dimecres 12 de juny · 18h
· Lloc: FEGP Vilanova
S'explicaran els avantatges, prestacions i serveis que ofereix la FEGP a les empreses i professionals associats.
Acte obert a empreses associades i no associades a la Federació Empresarial del Gran Penedès.
> Cal confirmar assistència

Setmana FEGP del Turisme
Esmorzar col·loqui amb Octavi Bono, director general de Turisme
· Data: dijous 13 de juny · 9h30
· Lloc: Vilanova Park · Vilanova i la Geltrú
· Organitza: FEGP
· Col·labora: Vilanova Park
> Cal confirmar assistència

Setmana FEGP del Turisme
FEGP 7x7' · Especial organitzadors d'esdeveniments
Presentacions i esmorzar de contactes comercials.
· Data: divendres 14 de juny · 9h30 (a 12h)
· Lloc: Finca Mas Solers · Sant Pere de Ribes
· Col·labora: Finca Mas Solers
Acte exclusiu per a empreses associades a la FEGP. 
> Cal confirmar assistència

>> Visiteu tota l'agenda d'activitats de la FEGP


RECOMANEM


Els Restaurants de la FEGP

Els Hotels de la FEGP


MATRÍCULA OBERTA

Cursos subvencionats

Eines de coaching · Nivell l
Data d’inici: 28 de maig
Més informació

Sumilleria i maridatge
Data d’inici: 31 de maig
Més informació

Habilitats de Comunicació
Data d’inici: 3 de juny
Més informació

Nòmines i Seguretat Social · Nivell inicial
Data d’inici: 10 de juny
Més informació

Cursos subvencionat pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal

Consulteu la programació completa de cursos subvencionats a l'enllaç.FORMACIÓ MATRÍCULA OBERTA

Informàtica i internètica (*)

Com muntar un negoci online (o una botiga virtual)
Data d’inici: 28 de maig
Més informació

WordPress · Disseny de pàgines web · Nivell inicial
Data d’inici: 4 de juny
Més informació

(*) Els socis de la FEGP i els treballadors de les empreses associades disposen d’un
30% de descompte en la matriculació d’aquests cursos.

Aquests cursos poden ser objecte de bonificació si l’empresa disposa del corresponent crèdit formatiu. La gestió d’aquesta bonificació anirà a càrrec de la FEGP, sense que suposi un cost afegit per a les seves empreses associades.FORMACIÓ· MATRÍCULA OBERTA

L’aula de la FEGP

Empatia i assertivitat
Data d’inici: 30 de maig
Més informació

Conducció i gestió de reunions
Data d’inici: 31 de maig
Més informació

Motivació d’equips
Data d’inici: 4 de juny
Més informació

Atenció telefònica   
Data d’inici: 6 de juny
Més informació

Gestió del temps     
Data d’inici: 7 de juny
Més informació

Protocol social en l’àmbit professional
Data única: 7 de juny                    
Més informació

Telephoning in English · Com mantenir converses telefòniques en anglès 
Data d’inici: 11 de juny
Més informació

Com captar clients  
Data d’inici: 11 de juny
Més informació

Com fer visites comercials a porta freda
Data d’inici: 18 de juny
Més informació

Relacions públiques al Gran Penedès
Data única: 21 de juny                  
Més informació

Com parlar en públic
Data d’inici: 27 de juny
Més informació

(*) Els socis de la FEGP i els treballadors de les empreses associades disposen d’un
30% de descompte en la matriculació d’aquests cursos.

Aquests cursos poden ser objecte de bonificació si l’empresa disposa del corresponent crèdit formatiu. La gestió d’aquesta bonificació anirà a càrrec de la FEGP, sense que suposi un cost afegit per a les seves empreses associades.
Seguiu-nos ...

Facebook FEGP Twitter _FEGPLinkedin · FEGP Flikr FEGPInstagram · FEGP

.......................................

go
DONAR-SE D'ALTA

.......................................

go
CANVIAR MAIL

.......................................

go
DONAR-SE DE BAIXA

.......................................

go
TARIFES DE PUBLICITAT

.......................................

   
 
FEGP | FEDERACIÓ EMPRESARIAL DEL GRAN PENEDÈS
C. Beneficència, 17 · 08720 Vilafranca del Penedès
C. Montserrat, 6, 2n · 43700 El Vendrell
C. Àncora, 3 · 08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. +34 902 10 67 00 | www.fegp.cat | comunicacio@fegp.cat