Si no podeu veure aquest mail correctament feu click aquí

INFORMACIÓ D'INTERÈS PER A EMPRESES EN RELACIÓ A LA CRISI DEL CORONAVIRUS:

La situació extraordinària que estem vivint ha generat i està generant molta informació al voltant de molts àmbits que afecten tota la societat. En particular, pel que fa a les empreses, des de la FEGP volem ajudar a fer que aquesta informació us sigui àgil i puguem també donar-vos l’assessorament necessari a través dels nostres assessors.

Necessites informació en temes laborals? La FEGP disposa de professionals especialitzats en temes laborals, fiscals, protecció de dades, seguretat, etc. Fes la teva consulta i et donarem solucions socis@fegp.cat.

INFORMACIONS 26/03/2020:

· FEGP

Llegiu el darrer comunicat de la FEGP sobre mesures adoptades crisi Covid-19

 

· Informació facilitada per l’Àrea de Serveis a l’Empresa del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC):

·         Per a autònoms/es: Prestació extraordinària per cessament d’activitat, moratòria de tributs, ajuts i finançament.

·         Per a empreses: Mesures de suport, finançament i ajuts per al manteniment de la seva activitat i de l’ocupació.

·         Actualització permanent de les informacions més sol·licitades.

·         Ajuts a l’activitat productiva, segon decret aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

Relacionades amb la presentació d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO’s):

 ·         Tramitar expedients d’ERTO’s. A la Web de Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya es troba el tràmit corresponent i el seu formulari telemàtic específic d’ERTO per causa de força major derivada de la crisi del coronavirus COVID-19.  Enllaç aquí.

·         Telèfon per a resoldre dubtes i consultes amb relació a la tramitació d’ERTO 932 285 757, de la direcció general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. També podeu escriure a la seva bústia corporativa.

·         Preguntes relacionades amb les Oficines de Treball del SOC.

·         Informació per a les persones treballadores que resultin acomiadades.

·         Els terminis administratius – inclosos els de subvencions i convocatòries - resten suspesos.

·         Guia de preguntes freqüents del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, amb les mesures adoptades.

· Informació facilitada per Auren:


Últimes circulars:

·       SOCIEDADES DE CAPITAL 

·       PRESTACIÓN EXTRAORDINARIA PARA AUTÓNOMOS Y POR CUENTA PROPIA

·       CORONAVIRUS Y ARRENDAMIENTO DE LOCALES

·       ÚLTIMAS MEDIDAS ADOPTADAS EN DIVERSOS SECTORES 

·       MORA DE LA DEUDA HIPOTECARIA 

·       MEDIDAS SECTOR MARÍTIMO-PESQUERO 

·       MEDIDAS TRANSPORTE POR CARRETERA 

·       MEDIDAS DE ESTABLECIMIENTOS DE ALOJAMIENTO TURÍSTICO 

· Informació facilitada per Adecco

Adecco organitza per als seus clients i empreses interessades un cicle de WEBINARS gratuïts per a informar-te del nou marc jurídic laboral.

Divendres 27 de març de 13h a 14h

· Informació facilitada per Batlle & Casanovas Advocats:

DECRET LLEI 8/2020, de 24 de març, de modificació parcial del Decret llei 7/2020, de 17 de març, de mesures urgents en matèria de contractació pública, de salut i gestió de residus sanitaris, de transparència, de transport públic i en matèria tributària i econòmica, i d'adopció d'altres mesures complementàries.

Corrección de errores del Real Decreto-ley 7/2020, de 12 de marzo, por el que se adoptan medidas urgentes para responder al impacto económico del COVID-19.

Corrección de errores del Real Decreto-ley 8/2020, de 17 de marzo, de medidas urgentes extraordinarias para hacer frente al impacto económico y social del COVID-19. 

Orden TMA/277/2020, de 23 de marzo, por la que se declaran servicios esenciales a determinados alojamientos turísticos y se adoptan disposiciones complementarias.

Orden TMA/278/2020, de 24 de marzo, por la que se establecen ciertas condiciones a los servicios de movilidad, en orden a la protección de personas, bienes y lugares.

Orden TMA/279/2020, de 24 de marzo, por la que se establecen medidas en materia de transporte de animales. 

Orden PCM/280/2020, de 24 de marzo, por la que se publica el Acuerdo del Consejo de Ministros de 24 de marzo de 2020, por el que se modifica el Acuerdo del Consejo de Ministros de 10 de marzo de 2020, por el que se establecen medidas excepcionales para limitar la propagación y el contagio por el COVID-19, mediante la prohibición de los vuelos directos entre la República Italiana y los Aeropuertos Españoles.  

DOGC

24-03-2020

RESOLUCIÓ SLT/768/2020, de 24 de març, per la qual s'adopten mesures complementàries en matèria de taxi, lloguer de vehicles amb conductor, altres formes de mobilitat, transport de mercaderies i logística per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2. 

Acuerdos del Consejo de Ministros

24-03-2020

ACUERDO por el que se solicita autorización del Congreso de los Diputados para prorrogar el estado de alarma declarado por el Real Decreto 463/2020, de 14 de marzo, por el que se declara el estado de alarma para la gestión de la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19. 

ACUERDO por el que se modifica el Acuerdo del Consejo de Ministros de 10 de marzo de 2020 por el que se establecen medidas excepcionales para limitar la propagación y el contagio por el COVID-19, mediante la prohibición de los vuelos directos entre la República Italiana y los aeropuertos españoles. 

ACUERDO por el que se formalizan los criterios de distribución y la distribución resultante de los créditos acordados por el Consejo Territorial de Servicios Sociales y del Sistema para la Autonomía y Atención a la Dependencia, para la financiación de las prestaciones básicas de los servicios sociales de las comunidades autónomas, diputaciones provinciales, o las corporaciones locales, que tengan por objeto exclusivamente hacer frente a situaciones extraordinarias derivadas del COVID-19 según lo previsto en los artículos 1 y 2 del Real Decreto-ley 8/2020, de 17 marzo, de medidas urgentes extraordinarias para hacer frente al impacto económico y social del COVID-19.

ACUERDO por el que se formalizan los criterios de distribución y la distribución resultante de los créditos acordados por el Consejo Territorial de Servicios Sociales y del Sistema para la Autonomía y Atención a la Dependencia, para la financiación de ayudas destinadas a garantizar el derecho básico de alimentación de niños y niñas en situación de vulnerabilidad que se encuentran afectados por el cierre de centros educativos según lo previsto en el Real Decreto-ley 7/2020, de 12 de marzo, por el que se adoptan medidas urgentes para responder al impacto económico del COVID-19. 

ACUERDO por el que se aprueban las características del primer tramo de la Línea de avales del ICO para empresas y autónomos, para paliar los efectos económicos del COVID-19 

ACUERDO por el que se designan los representantes de la Administración General del Estado en la Comisión Bilateral Generalitat-Estado a que se refiere el artículo 183 de la Ley Orgánica 6/2006, de 19 de julio, de reforma del Estatuto de Autonomía de Cataluña. 

Acords del Govern de la Generalitat

24-03-2020

El Govern modifica el Decret llei 7/2020, de mesures urgents contra el coronavirus, per adaptar-lo al Reial Decret estatal i incloure-hi noves actuacions 

El Govern aprova el Decret llei que regula la participació institucional, el diàleg i la concertació amb els agents socials

El Govern constitueix el fons de garantia de la línia "ICF-Avalis liquiditat" amb una dotació de 750 milions d'euros

· Foment del Treball Nacional

Política Econòmica d'Urgència: Mesures econòmiques del Govern d'Espanya

Política Econòmica d'Urgència: Mesures econòmiques del Govern de la Generalitat de Catalunya

· Generalitat de Catalunya

Línia d’ajuts per a les persones treballadores autònomes afectades econòmicament pel coronavirus

· Generalitat de Catalunya - Canal Empresa

Hi trobareu enllaços de:

·        Regulació d’ocupació temporal per força major per fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19

·        Servei d’assessorament i consells per a empreses i persones treballadores en relació al coronavirus.

·        Ajuts als autònoms per situació extraordinària.

DE SOCI A SOCI
Serveis que ofereixen les empreses associades a la FEGP i dels que podeu disposar com a socis, a hores d'ara, centrats en el peridode d'excepcionalitat entorn al Coronavirus:

· Cobertic

Gràcies al teletreball, aquests dies de confinament moltes persones poden continuar fent bona part o la totalitat de les seves tasques diàries des de casa. Aquest accés remot que permet que la productivitat no caigui excessivament, també obre dissortadament les portes a que puguem patir algun tipus d’accés no permès a les nostres dades o les dades de la nostra empresa.

Amb ànim d’aportar el seu granet de sorra, Cobertic ha elaborat una taula amb tot uns eguit de programaris gratuïts que ajudaran a protegir-vos per tal que això no succeeixi.

· EMMS

Com a distribuïdors de recanvis per automoció, estem tancats al públic, però tenim un petit retén de persones per subministrar urgències per tallers de reparació que hagin de reparar vehicles per garantir la mobilitat de les persones.

Tanmateix ens hem posat a disposició de l'Ajuntament de Vilafranca, del Consell Comarcal i de l'Hospital per qualsevol urgència de peces de recanvis, bateries i altres necessitats per vehicles d'urgències i serveis socials.

També com a concessionaris de maquinària agrícola, tenim un servei d'urgències durant els matins per tractors i maquinària agrícola.

www.emms.cat

· Gigues contra el coronavirus - Anxanet

Des d'Anxanet se sumen a la campanya #JoEmQuedoACasa. Així totes les línies de telèfon mòbil dels seus clients gaudiran de 5GB extres durant els mesos de març i abril, per a treballar remotament sense estar pendents del consum. Aquest bo s'aplicarà automàticament durants els propers dies, així que no cal fer res per a disposar-ne.

· Assessorament pel Teletreball amb seguretat – Light Eyes

Oferim als socis assessorament GRATUIT  pel Teletreball amb seguretat durant l’estat d’alarma.

El mètode de contacte és enviant un mail a info@light-eyes.com ( prioritàriament ) ( indicant nom, empresa i telèfon ) o trucant ( emergències ) al 93 2491405 ( ext: 2 ó 4 ) o al mòbil 658808366.

Serveis de Teletreball:

 • Gestió de Firewalls i les seves VPN’s.
 • Monitorització de Firewalls i sistemes.
 • Firewalls al núvol, potser la millor opció en aquest moment.
 • Configuració i formació per a videoconferències, TEAMS, Zoom, Webex.
 • Programari de control de treballadors ( Hubstaff, SoftActivity, Giitic, TimeDoctor, Veriato )
 • Escriptori remot i per tant gestió i manteniment remot: TeamViewer, Anydesck i Pulsesecure
 • Instal·lació remota i gestió d’antivirus.
 • Seguretat en el mail ( Msoft o Goglge ): Cal també tenir Antivirus, antispam, ATP en els servidors de mail, més enllà del que ofereixen Msoft o Goggle.
 • Gestor de fitxers en el núvol que ofereix encriptació i seguretat GPDR.
 • Copies de seguretat i gestió de sistemes al núvol.
 • Plataformes de formació a distància.
 • I lloguer de portàtils o venda  a baix preu o de segona ma.

Cyber:

 • Normes generals de polítiques de ciberseguretat i normes per fer passwords segures.
 • Curs de conscienciació de Ciberseguretat ofert per Videoconfèrencia. ( Màxim 50 usuaris per grup )

XTA: Eines per al teletreball

Degut als diferents protocols establerts per les administracions competents per prevenir nous contagis del COVID-19 moltes empreses estan tenint la necessitat d'implementar el teletreball.

Des de XTA podem ajudar-los activant sistemes de VPN (Xarxa Privada Virtual) per facilitar que els treballadors puguin connectar-se des de casa a la xarxa de la seva companyia. Els seus informàtics només hauran de validar la correcta connexió dels softwares que tinguin instal·lats propis de la seva empresa.

El cost de manteniment de les VPN dels mesos de març i abril anirà a càrrec de XTA. L'únic cost que es repercutirà serà la configuració / instal·lació dels tècnics.

Per a més informació, poden posar-se en contacte amb nosaltres al 93 897 52 00 o a través del correu empreses@xta.cat.

NEMO Consultores: 12 consell per a que el teletreball sigui un èxit.Davant els últims esdeveniments, hi ha hagut molts treballadors que s'han vist obligats a traslladar el seu lloc de treball a casa.
Estàs preparat per treballar-hi i que sigui realment productiu?
Des de NEMO CONSULTORES et proporcionem 12 consells per a que el teletreball sigui un èxit.

Com a consultoria especialitzada en millorar la productivitat de les empreses NEMO CONSULTORES pot assessorar tant l'empresari com el treballador a gestionar, agilitzar i optimitzar la teva feina.

Consulta'ns a la nostra pàgina www.nemoconsultores.com