Si no podeu veure aquest mail correctament feu click aquí

INFORMACIÓ D'INTERÈS PER A EMPRESES EN RELACIÓ A LA CRISI DEL CORONAVIRUS:

La situació extraordinària que estem vivint ha generat i està generant molta informació al voltant de molts àmbits que afecten tota la societat. En particular, pel que fa a les empreses, des de la FEGP volem ajudar a fer que aquesta informació us sigui àgil i puguem també donar-vos l’assessorament necessari a través dels nostres assessors.

Necessites informació en temes laborals? La FEGP disposa de professionals especialitzats en temes laborals, fiscals, protecció de dades, seguretat, etc. Fes la teva consulta i et donarem solucions socis@fegp.cat.

INFORMACIONS 24/03/2020:

· Informació faciitada per Previntegral Group:

Què hem de saber del nou Coronavirus SARS-CoV-2?

· Informació facilitada per XM Consultoria

Guia resum per a empreses afectades pel Covid-19

· Informació facilitada per Adecco

Adecco organitza per als seus clients i empreses interessades un cicle de WEBINARS gratuïts per a informar-te del nou marc jurídic laboral.

Dimecres 25 de març de 16h a 17h

Dijous 26 de març de 10h a 11h

Divendres 27 de març de 13h a 14h

· Informació facilitada per Batlle & Casanovas Advocats:

BOE

22-03-2020 

Orden INT/270/2020, de 21 de marzo, por la que se establecen criterios para la aplicación de una restricción temporal de viajes no imprescindibles desde terceros países a la Unión Europea y países asociados Schengen por razones de orden público y salud pública con motivo de la crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19. 

Orden SND/271/2020, de 19 de marzo, por la que se establecen instrucciones sobre gestión de residuos en la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19. 

Orden SND/272/2020, de 21 de marzo, por la que se establecen medidas excepcionales para expedir la licencia de enterramiento y el destino final de los cadáveres ante la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19.
 

DOGC

23-03-2020

 CORRECCIÓ D'ERRADES a la Resolució TSF/759/2020, de 22 de març, per la qual es concreten les mesures de distància entre treballadors i treballadores i amb les persones usuàries amb les quals interactuen en els centres de treball (DOGC 8092, de 22.3.2020).

22-03-2020

 RESOLUCIÓ TSF/759/2020, de 22 de març, per la qual es concreten les mesures de distància entre treballadors i treballadores i amb les persones usuàries amb les quals interactuen en els centres de treball. 

· Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Ajuts en el pagament de tributs i taxes municipals: El pagament del primer rebut fraccionat de l'IBI, que s'havia de pagar durant el mes d'abril, s'ajornarà fins al mes de juny. Així mateix, s'estan estudiant altres ajornaments o bonificacions en els tributs.

Consulteu més

· Generalitat de Catalunya - Canal Empresa

Hi trobareu enllaços de:

·        Regulació d’ocupació temporal per força major per fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19

·        Servei d’assessorament i consells per a empreses i persones treballadores en relació al coronavirus.

·        Ajuts als autònoms per situació extraordinària.

DE SOCI A SOCI
Serveis que ofereixen les empreses associades a la FEGP i dels que podeu disposar com a socis, a hores d'ara, centrats en el peridode d'excepcionalitat entorn al Coronavirus:

· Cobertic

Gràcies al teletreball, aquests dies de confinament moltes persones poden continuar fent bona part o la totalitat de les seves tasques diàries des de casa. Aquest accés remot que permet que la productivitat no caigui excessivament, també obre dissortadament les portes a que puguem patir algun tipus d’accés no permès a les nostres dades o les dades de la nostra empresa.

Amb ànim d’aportar el seu granet de sorra, Cobertic ha elaborat una taula amb tot uns eguit de programaris gratuïts que ajudaran a protegir-vos per tal que això no succeeixi.

· EMMS

Com a distribuïdors de recanvis per automoció, estem tancats al públic, però tenim un petit retén de persones per subministrar urgències per tallers de reparació que hagin de reparar vehicles per garantir la mobilitat de les persones.

Tanmateix ens hem posat a disposició de l'Ajuntament de Vilafranca, del Consell Comarcal i de l'Hospital per qualsevol urgència de peces de recanvis, bateries i altres necessitats per vehicles d'urgències i serveis socials.

També com a concessionaris de maquinària agrícola, tenim un servei d'urgències durant els matins per tractors i maquinària agrícola.

www.emms.cat

· Gigues contra el coronavirus - Anxanet

Des d'Anxanet se sumen a la campanya #JoEmQuedoACasa. Així totes les línies de telèfon mòbil dels seus clients gaudiran de 5GB extres durant els mesos de març i abril, per a treballar remotament sense estar pendents del consum. Aquest bo s'aplicarà automàticament durants els propers dies, així que no cal fer res per a disposar-ne.

· Assessorament pel Teletreball amb seguretat – Light Eyes

Oferim als socis assessorament GRATUIT  pel Teletreball amb seguretat durant l’estat d’alarma.

El mètode de contacte és enviant un mail a info@light-eyes.com ( prioritàriament ) ( indicant nom, empresa i telèfon ) o trucant ( emergències ) al 93 2491405 ( ext: 2 ó 4 ) o al mòbil 658808366.

Serveis de Teletreball:

 • Gestió de Firewalls i les seves VPN’s.
 • Monitorització de Firewalls i sistemes.
 • Firewalls al núvol, potser la millor opció en aquest moment.
 • Configuració i formació per a videoconferències, TEAMS, Zoom, Webex.
 • Programari de control de treballadors ( Hubstaff, SoftActivity, Giitic, TimeDoctor, Veriato )
 • Escriptori remot i per tant gestió i manteniment remot: TeamViewer, Anydesck i Pulsesecure
 • Instal·lació remota i gestió d’antivirus.
 • Seguretat en el mail ( Msoft o Goglge ): Cal també tenir Antivirus, antispam, ATP en els servidors de mail, més enllà del que ofereixen Msoft o Goggle.
 • Gestor de fitxers en el núvol que ofereix encriptació i seguretat GPDR.
 • Copies de seguretat i gestió de sistemes al núvol.
 • Plataformes de formació a distància.
 • I lloguer de portàtils o venda  a baix preu o de segona ma.

Cyber:

 • Normes generals de polítiques de ciberseguretat i normes per fer passwords segures.
 • Curs de conscienciació de Ciberseguretat ofert per Videoconfèrencia. ( Màxim 50 usuaris per grup )

XTA: Eines per al teletreball

Degut als diferents protocols establerts per les administracions competents per prevenir nous contagis del COVID-19 moltes empreses estan tenint la necessitat d'implementar el teletreball.

Des de XTA podem ajudar-los activant sistemes de VPN (Xarxa Privada Virtual) per facilitar que els treballadors puguin connectar-se des de casa a la xarxa de la seva companyia. Els seus informàtics només hauran de validar la correcta connexió dels softwares que tinguin instal·lats propis de la seva empresa.

El cost de manteniment de les VPN dels mesos de març i abril anirà a càrrec de XTA. L'únic cost que es repercutirà serà la configuració / instal·lació dels tècnics.

Per a més informació, poden posar-se en contacte amb nosaltres al 93 897 52 00 o a través del correu empreses@xta.cat.

NEMO Consultores: 12 consell per a que el teletreball sigui un èxit.Davant els últims esdeveniments, hi ha hagut molts treballadors que s'han vist obligats a traslladar el seu lloc de treball a casa.
Estàs preparat per treballar-hi i que sigui realment productiu?
Des de NEMO CONSULTORES et proporcionem 12 consells per a que el teletreball sigui un èxit.

Com a consultoria especialitzada en millorar la productivitat de les empreses NEMO CONSULTORES pot assessorar tant l'empresari com el treballador a gestionar, agilitzar i optimitzar la teva feina.

Consulta'ns a la nostra pàgina www.nemoconsultores.com