Si no podeu veure aquest mail correctament feu click aquí

INFORMACIÓ D'INTERÈS PER A EMPRESES EN RELACIÓ A LA CRISI DEL CORONAVIRUS:

La situació extraordinària que estem vivint ha generat i està generant molta informació al voltant de molts àmbits que afecten tota la societat. En particular, pel que fa a les empreses, des de la FEGP volem ajudar a fer que aquesta informació us sigui àgil i puguem també donar-vos l’assessorament necessari a través dels nostres assessors.

Necessites informació en temes laborals? La FEGP disposa de professionals especialitzats en temes laborals, fiscals, protecció de dades, seguretat, etc. Fes la teva consulta i et donarem solucions socis@fegp.cat.

INFORMACIONS 20/03/2020:

· Generalitat de Catalunya

Canal Empresa
En especial apartat "Finestreta única empresarial"

· Informació facilitada per Adecco:

Resum Reial Decret Llei mesures urgents extraordinàries per a fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19

· Informació facilitada per Batlle & Casanovas Advocats:

19-03-2020

DECRET LLEI 7/2020, de 17 de març, de mesures urgents en matèria de contractació pública, de salut i gestió de residus sanitaris, de transparència, de transport públic i en matèria tributària i econòmica.

BOE

19-03-2020

Orden HAC/253/2020, de 3 de marzo, por la que se aprueban los modelos de declaración del Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas y del Impuesto sobre el Patrimonio, ejercicio 2019, se determinan el lugar, forma y plazos de presentación de los mismos, se establecen los procedimientos de obtención, modificación, confirmación y presentación del borrador de declaración del Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas, y se determinan las condiciones generales y el procedimiento para la presentación de ambos por medios telemáticos o telefónicos.

Orden TMA/254/2020, de 18 de marzo, por la que se dictan instrucciones en materia de transporte por carretera y aéreo.

Resolución de 16 de marzo de 2020, del Instituto Social de la Marina, por la que se adoptan determinadas medidas, con motivo del COVID-19, en relación con las prestaciones y servicios específicos para el sector marítimo-pesquero.

 BOE 18-03-2020

 Real Decreto-ley 8/2020, de 17 de marzo, de medidas urgentes extraordinarias para hacer frente al impacto económico y social del COVID-19. 

Orden INT/248/2020, de 16 de marzo, por la que se establecen criterios de actuación para las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad ante el restablecimiento temporal de controles fronterizos 

Corrección de errores de la Orden INT/239/2020, de 16 de marzo, por la que se restablecen los controles en las fronteras interiores terrestres con motivo de la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19. 

Real Decreto 465/2020, de 17 de marzo, por el que se modifica el Real Decreto 463/2020, de 14 de marzo, por el que se declara el estado de alarma para la gestión de la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19. 

Resolución de 24 de febrero de 2020, de la Secretaría General de Coordinación Territorial, por la que se publica el Acuerdo de la Subcomisión de Seguimiento Normativo, Prevención y Solución de Conflictos de la Comisión Bilateral Generalitat-Estado en relación con el Decreto-ley 16/2019, de 26 de noviembre, de medidas urgentes para la emergencia climática y el impulso a las energías renovables.

DOGC

18-03-2020 (núm. extraordinari)

RESOLUCIÓ SLT/746/2020, de 18 de març, per la qual s'adopten noves mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2.

BOE 17-03-2020 (número extraordinari)

 Orden TMA/245/2020, de 17 de marzo, por la que se disponen medidas para el mantenimiento de los tráficos ferroviarios.

 Orden TMA/246/2020, de 17 de marzo, por la que se establecen las medidas de transporte a aplicar a las conexiones entre la península y la Comunidad Autónoma de Canarias.

Orden TMA/247/2020, de 17 de marzo, por la que se establecen las medidas de transporte a aplicar a las conexiones entre la península y la Comunidad Autónoma de Illes Balears.

DOGC 17-03-2020

 RESOLUCIÓ SLT/747/2020, de 17 de març, per la qual s'adopten mesures complementàries en l'àmbit del transport públic de viatgers pel SARS-CoV-2

· Institut Català de Finances:

ICF - Avalis liquiditat

· Foment del Treball

Compensació de pèrdues per al treball autònom a Catalunya

Suspensió durant el període de l’estat d’alarma de la presentació i pagament dels impostos propis i cedits a la Generalitat de Catalunya


DE SOCI A SOCI
Serveis que ofereixen les empreses associades a la FEGP i dels que podeu disposar com a socis, a hores d'ara, centrats en el peridode d'excepcionalitat entorn al Coronavirus:

· EMMS

Com a distribuïdors de recanvis per automoció, estem tancats al públic, però tenim un petit retén de persones per subministrar urgències per tallers de reparació que hagin de reparar vehicles per garantir la mobilitat de les persones.

Tanmateix ens hem posat a disposició de l'Ajuntament de Vilafranca, del Consell Comarcal i de l'Hospital per qualsevol urgència de peces de recanvis, bateries i altres necessitats per vehicles d'urgències i serveis socials.

També com a concessionaris de maquinària agrícola, tenim un servei d'urgències durant els matins per tractors i maquinària agrícola.

www.emms.cat

· Gigues contra el coronavirus - Anxanet

Des d'Anxanet se sumen a la campanya #JoEmQuedoACasa. Així totes les línies de telèfon mòbil dels seus clients gaudiran de 5GB extres durant els mesos de març i abril, per a treballar remotament sense estar pendents del consum. Aquest bo s'aplicarà automàticament durants els propers dies, així que no cal fer res per a disposar-ne.

· Assessorament pel Teletreball amb seguretat – Light Eyes

Oferim als socis assessorament GRATUIT  pel Teletreball amb seguretat durant l’estat d’alarma.

El mètode de contacte és enviant un mail a info@light-eyes.com ( prioritàriament ) ( indicant nom, empresa i telèfon ) o trucant ( emergències ) al 93 2491405 ( ext: 2 ó 4 ) o al mòbil 658808366.

Serveis de Teletreball:

 • Gestió de Firewalls i les seves VPN’s.
 • Monitorització de Firewalls i sistemes.
 • Firewalls al núvol, potser la millor opció en aquest moment.
 • Configuració i formació per a videoconferències, TEAMS, Zoom, Webex.
 • Programari de control de treballadors ( Hubstaff, SoftActivity, Giitic, TimeDoctor, Veriato )
 • Escriptori remot i per tant gestió i manteniment remot: TeamViewer, Anydesck i Pulsesecure
 • Instal·lació remota i gestió d’antivirus.
 • Seguretat en el mail ( Msoft o Goglge ): Cal també tenir Antivirus, antispam, ATP en els servidors de mail, més enllà del que ofereixen Msoft o Goggle.
 • Gestor de fitxers en el núvol que ofereix encriptació i seguretat GPDR.
 • Copies de seguretat i gestió de sistemes al núvol.
 • Plataformes de formació a distància.
 • I lloguer de portàtils o venda  a baix preu o de segona ma.

Cyber:

 • Normes generals de polítiques de ciberseguretat i normes per fer passwords segures.
 • Curs de conscienciació de Ciberseguretat ofert per Videoconfèrencia. ( Màxim 50 usuaris per grup )

XTA: Eines per al teletreball

Degut als diferents protocols establerts per les administracions competents per prevenir nous contagis del COVID-19 moltes empreses estan tenint la necessitat d'implementar el teletreball.

Des de XTA podem ajudar-los activant sistemes de VPN (Xarxa Privada Virtual) per facilitar que els treballadors puguin connectar-se des de casa a la xarxa de la seva companyia. Els seus informàtics només hauran de validar la correcta connexió dels softwares que tinguin instal·lats propis de la seva empresa.

El cost de manteniment de les VPN dels mesos de març i abril anirà a càrrec de XTA. L'únic cost que es repercutirà serà la configuració / instal·lació dels tècnics.

Per a més informació, poden posar-se en contacte amb nosaltres al 93 897 52 00 o a través del correu empreses@xta.cat.

NEMO Consultores: 12 consell per a que el teletreball sigui un èxit.

Davant els últims esdeveniments, hi ha hagut molts treballadors que s'han vist obligats a traslladar el seu lloc de treball a casa.
Estàs preparat per treballar-hi i que sigui realment productiu?
Des de NEMO CONSULTORES et proporcionem 12 consells per a que el teletreball sigui un èxit.

Com a consultoria especialitzada en millorar la productivitat de les empreses NEMO CONSULTORES pot assessorar tant l'empresari com el treballador a gestionar, agilitzar i optimitzar la teva feina.

Consulta'ns a la nostra pàgina www.nemoconsultores.com