Es convoquen eleccions a la presidència de la FEGP

La Junta Directiva de la Federació Empresarial del Gran Penedès ha aprovat el calendari electoral que haurà de finalitzar amb la designació del president o presidenta de l'entitat pels propers 4 anys. S'ha acordat també la composició del Comitè Electoral que acompanyarà el procés i vetllarà per l'estricte compliment dels estatuts i el reglament de règim intern.

FEGP Energia, un potencial de compra de 23 GWh

El cost de l'electricitat és un dels principals frens per a la competitivitat de les empreses, particularment dels sectors industrial i turístic.

La millor manera de reduir la factura elèctrica és a través de la compra agregada: un grup d'empreses consumidores amb capacitat de negociar les millors condicions.

Martí Sistané, president de la Federació Empresarial del Gran Penedès, i Josep Linares, director de Bufete Escura Tarragona, han signat el conveni de col·laboració, a Calafell.

D’aquest conveni en destaca especialment que Escura se suma al grup d’empreses i professionals que presten serveis de consultoria en l’àmbit d’assessorament que la FEGP ofereix als socis amb més de 40 àmbits de consulta. En concret, Escura oferirà aquest servei en l’àmbit fiscal, comptable i laboral.

Aquest dimecres 12 de juny s'ha celebrat el 2n aniversari de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP). El concessionari Autolica, a Vilafranca del Penedès, ha estat l'escenari de l'efemèride.

La primera organització empresarial del Penedès i el Garraf està considerada entre les cinc primeres territorials de Catalunya. Avui dia aplega més de 900 empreses associades i té representació en la pràctica totalitat dels 47 municipis del Gran Penedès. En el decurs de 2020 l'entitat podria assolir el miler d'afiliacions. La FEGP compta amb 3 seus socials: al Vendrell (Baix Penedès), Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) i Vilanova i la Geltrú (Garraf).

Joves d'Empresa, col·lectiu vinculat a la Federació Empresarial del Gran Penedès, celebra aquest dijous 6 de juny, el seu desè aniversari amb un sopar al restaurant La Cucanya, a Vilanova i la Geltrú.

El col·lectiu presentarà la nova imatge corporativa, disseny de Raúl Ramos, de l'estudi Cocolia, així com el nou espai web, segell d'Offing Web Solutions.

Joves d’Empresa, el col·lectiu júnior de la FEGP, organitza un sopar a peu dret, dijous 6 de juny, al restaurant La Cucanya, a Vilanova i la Geltrú, per celebrar els primers 10 anys de recorregut. 

En aquest acte Joves d’Empresa presentarà el seu nou logotip i estrenarà un espai web i també comptarà amb intervencions de màxim interès.

Martí Sistané, president de la Federació Empresarial del Gran Penedès, i Juli Silvestre, director del Grup Entrem-hi, han signat el conveni de col·laboració pel projecte “Junts trenquem el cercle”, a Vilafranca del Penedès.

El propòsit del projecte és poder oferir accions que promoguin la millora de l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat social, amb la implicació de les empreses i entitats del territori, mitjançant la seva participació en una Xarxa d’Empreses i Entitats Solidàries amb la Inserció Laboral i Social de persones amb especials dificultats.

Les 8 comarques capdavanteres mantenen la seva posició tot i que les comarques que més creixen són el Garraf i el Baix Llobregat amb 4,3 punts respecte a la resta.

L’Índex FEGP de Competitivitat Comarcal, impulsat per la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), arriba a la seva 15a edició de la mà de la consultora Actíva Prospect. 

Les comarques situades en les primeres vuit posicions són de l’àmbit metropolità i capitals de demarcació. Així, la part alta de la taula la configuren el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Gironès, el Baix Llobregat, el Tarragonès, el Segrià, el Vallès Oriental i el Maresme. No és fins a la novena posició on es produeixen els primers canvis de posicions. El lent creixement de la competitivitat a Osona, juntament amb creixements registrats al Garraf i al Bages, han fet que aquestes últimes recuperessin una posició cadascuna (9a i 10a, respectivament), deixant a Osona fora de les deu primeres posicions.

Les comarques que més creixen són el Garraf i el Baix Llobregat, amb 4,3 punts respecte a la resta; el Vallès Oriental i Occidental i el Barcelonès també creixen per sobre dels 3,5 punts.

L’Índex FEGP de Competitivitat Comarcal, impulsat per la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), arriba a la seva 15a edició de la mà de la consultora Actíva Prospect.

Cal destacar l’estabilitat que mostren les comarques situades en les primeres vuit posicions del rànquing, posicions totes elles ostentades per les comarques de l’àmbit metropolità i per les capitals de demarcació. Així, la part alta de la taula la configuren el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Gironès, el Baix Llobregat, el Tarragonès, el Segrià, el Vallès Oriental i el Maresme.

Idiada és l’Empresa de l’Any 2019

Aquest divendres al vespre ha tingut lloc la Nit de l’Empresa de la Federació Empresarial del Gran Penedès a Codorníu, a Sant Sadurní d’Anoia.

Tres-cents cinquanta empresaris, directius i representants institucionals han estat partícips de la gala de lliurament dels Premis FEGP 2019 en la qual s’han reconegut fins a 17 empreses de les tres comarques del Gran Penedès.

La Nit de l’Empresa, la trobada empresarial organitzada per la FEGP, enguany tindrà lloc a Codorníu, a Sant Sadurní d’Anoia, divendres 26 d’abril, a les 20h30. 

L’esdeveniment tindrà dues parts molt marcades. La primera serà en format d’auditori, davant l’escenari instal·lat al Celler Gran. Serà el moment de desvetllar el palmarès dels Premis FEGP i els guardons concedits pels col·lectius Dones d’Empresa i Joves d’Empresa, com també el nom de la companyia que rebrà el Gran Premi FEGP 2019. Els precedents d’aquest Gran Premi FEGP porten el nom de Vilanova Park (2015); Cafès Novell (2016); La Granja (2017) i Casa Ametller (2018). 

Coincidint amb la Setmana del Comerç, del 25 al 29 de març, la Federació Empresarial del Gran Penedès promou una programació d'actes, amb propostes i formats molt diversos.

La Setmana del Comerç de la FEGP oferirà un programa de sessions didàctiques, adreçades als botiguers i, en general, als responsables d'establiments comercials. A més, de dilluns a divendres, es publicarà un magazine digital que parlarà dels comerços associats a la FEGP.

Divendres passat, a l'hotel Le Méridien Ra, al Vendrell, va tenir lloc la trobada anual d'empresàries i executives del Gran Penedès. Un centenar llarg de comensals es van citar en el Sopar de Dones d'Empresa, en la seva 12a edició.

El col·lectiu de Dones d'Empresa, vinculat sempre a la FEGP, va proposar una vetllada amb molts diàlegs: entre les mateixes assistents i també entre les directives que van compartir escenari i van imprimir un segell molt actual.

La Federació Empresarial del Gran Penedès i Activa Prospect acaben de publicar una nova edició de l’Informe de Conjuntura Econòmica que analitza les dades del darrer semestre de 2018 de les tres comarques del Gran Penedès.

L’Informe destaca que el 2018 tanca l’any amb una important moderació de la creació d’ocupació respecte a la primera meitat de l’any, en què va ser molt expansiva.

José Luis Pesado, gerent d’Autolica, i Martí Sistané, president de la FEGP, han rubricat l’acord de col·laboració que s’emmarca en el nou programa de partenariat estratègic de la Federació Empresarial del Gran Penedès.

D’aquesta manera, l’històric concessionari de Mercedes-Benz i Smart estarà present en totes les accions comunicatives i en tots els esdeveniments promoguts per la FEGP en el decurs de l’any. Autolica té establiments, entre d’altres poblacions, a Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Un grup de directius del Gran Penedès s'ha aplegat aquest dijous a les instal·lacions del complex d'Applus IDIADA. El propòsit de la visita era conèixer la projecció a curt, mitjà i llarg termini d'aquesta companyia, tot un referent mundial de la recerca i el desenvolupament aplicats a l'automoció.

Carles Grasas, director general de la companyia, ha fet una presentació del serveis d'enginyeria, assaig i homologació que l'empresa proporciona als fabricants d'automòbils d'arreu del món.

El nou curs de direcció de pimes de la FEGP començarà el 14 de març i tindrà una durada de 42 hores, repartides en 8 sessions de tarda, sempre en dijous.

S'ha obert la matrícula per al Programa de Direcció de Pimes que organitza la FEGP des de la seva Escola de Direcció d’Empresa. Es tracta d’un curs per posar-se al dia i conèixer les noves tendències, els recursos i les maneres de fer més adients per a la moderna gestió d’una pime o d’un departament d’empresa. 

Ja es coneixen els primers detalls del sopar anual que organitza el col·lectiu Dones d'Empresa (FEGP). Serà el 15 de març a Le Méridien Ra Hotel Beach & Spa, al Vendrell.

Fins a un centenar i mig d'empresàries i executives del Gran Penedès podrien coincidir en la 12a edició d'aquest sopar anual. Aquest esdeveniment promogut per Dones d'Empresa és una cita cada vegada més atractiva, pels seus potencials d'interrelació i per l'ambient convivial, sempre positiu, entre les participants.

La mediació és un mètode alternatiu per a la resolució de conflictes. Es tracta d'evitar el procediment judicial contenciós. També es diu que és un propòsit de treballar amb l'altre i no contra l'altre quan es tracta d'una desavinença de qualsevol índole.

La FEGP ha fet un pas endavant en la seva aposta per la figura del mediador com a eina de prevenció i resolució de conflictes entre empreses. 

Vilanova Park, any rere any reconegut entre els tres millors càmpings d’Europa, acaba de signar el seu compromís com a nou Partner de la FEGP. 

En el decurs de 2019, la imatge d’aquest gran complex turístic, amb seu a Vilanova i la Geltrú, acompanyarà les accions organitzatives i comunicatives de la Federació Empresarial del Gran Penedès. 

La nova xarxa representa més de 3.000 activitats econòmiques
Es posa en marxa el Consell d'Entitats Empresarials i Professionals del Gran Penedès

Promogut per la Federació Empresarial del Gran Penedès i amb la participació d'una vintena d'associacions, s'ha posat en funcionament el Consell d'Entitats Empresarials i Professionals del Gran Penedès.

Prop d'una vintena de representants participaran aquest divendres en la sessió constitutiva del Consell d'Entitats Empresarials i Professionals del Gran Penedès. 
La iniciativa de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) té la intenció de promoure un espai d'intercanvi i col·laboració entre les organitzacions sectorials i intersectorials, gremis i col·legis professionals del Penedès i el Garraf. 
D'aquesta xarxa d'interrelació se'n derivaran actuacions conjuntes i programes de cooperació entre les entitats, així com noves formes de diàleg amb les administracions locals i comarcals. 
La posada en marxa d'aquest nou Consell serà aquest divendres 15 de febrer, a dos quarts de deu del matí, a la seu FEGP a Vilanova i la Geltrú. 

Els Premis FEGP tenen la finalitat de reconèixer aquelles iniciatives d'empreses i entitats del Penedès i del Garraf, vinculades o no a l'entitat, que hagin excel·lit en el decurs de l'exercici anterior.
L'acte de proclamació i lliurament dels ducs, el guardó insígnia de la FEGP, tindrà lloc en el decurs de la Nit de l'Empresa, el proper 26 d'abril, al Celler Gran de les caves Codorníu, a Sant Sadurní d'Anoia.
Totes les empreses, entitats i professionals associats a la FEGP poden proposar la seva pròpia candidatura o la d’una altra empresa, entitat o professional si es considera que reuneix mèrits per optar a una o vàries de les categories de premis. Només cal omplir el formulari que trobaran a www.fegp.cat/premis, abans del 28 de febrer.

"Estem davant d'una recessió probable, possible i no segura". Aquesta va ser la conclusió, literal, de la ponència del prestigiós economista Guillem López Casasnovas, en el sopar col·loqui organitzat pel Grup d'Estudis Econòmics (GREC) de la Federació Empresarial del Gran Penedès.
El professor López Casasnovas va exposar els aspectes que dificulten l'economia del país i va apuntar a la gestió del dèficit públic i a la necessitat de reformes estructurals -en particular les que tenen a veure amb els marcs laboral i energètic- com a antagonistes del context econòmic que viu l'estat espanyol.

La FEGP ha reprès el cicle mensual del Fòrum Gran Penedès amb el fenomen smart, aquesta vegada tractat com a estratègia de país.

L'estratègia smart va ser el tema central de la ponència de Daniel Marco, director d'SmartCatalonia. Entre els assistents hi havia una trentena de directius d'empreses tecnològiques del Penedès i el Garraf. El ponent va exposar les prioritats de la Generalitat de Catalunya a l'hora de promoure els conceptes smart al conjunt del territori per tal d'apropar les infraestructures i les tecnologies digitals al conjunt de la ciutadania i del món empresarial.

Amb el patrocini de

Banc Sabadell Caixa Bank

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest web utilitza cookies, tal com es descriu en la nostra  Política de cookies. Podeu canviar la configuració de cookies en qualsevol moment. Si continua utilitzant el nostre lloc, entenem que vostè accepta l'ús de les cookies.