Si no podeu veure aquest mail correctament feu click aquí

      Informatiu setmanal de la Federació Empresarial del Gran Penedès    
Edició núm. 4 | 02.05.2017
   
                 
     

INTEGRACIÓ

Es constitueix la nova Junta Directiva de la FEGPEl passat 24 d’abril, al Winery Convention Center de Masia Vallformosa, a Vilobí del Penedès, es va constituir la Junta Directiva de la nova Federació Empresarial del Gran Penedès.

L'equip directiu aplega els membres que formaven part dels òrgans directius de l'ADEPG i la UEP, després d'iniciat el procés d'integració de totes dues entitats. Així, la Junta Directiva de la FEGP la composen un total de 55 directius d'empreses associades, del tot representatius del dinamisme econòmic de les tres comarques del Penedès i el Garraf.

Martí Sistané és el president de la Federació, mentre que Santi Carda és el president adjunt. Hi ha un total de 7 vicepresidències, ocupades per Anna Cols, Queta Domènech, Francesc Güell, Conxi Martínez, Xavier Montoliu, Bernat Morales i Ramon Novell. El secretari de Junta Directiva és Andreu Batlle. La secretaria general de la Federació Empresarial del Gran Penedès recau sobre Isidre Also.

Visita suggerida


Cursos Subvencionats

DIMECRES 3 DE MAIG

La FEGP presentarà l’Índex de Competitivitat Territorial 2017Aquesta serà la 13a edició de l’estudi anual que elabora la consultora Actíva Prospect, per encàrrec de l’ADEPG (ara FEGP).

L’Índex de Competitivitat Territorial estudia i conjuga els factors que condicionen la retentivitat, l’atractivitat i la sostenibilitat de les 42 comarques de Catalunya. D’acord amb els indicadors numèrics, s’elabora un índex sintètic que serveix per atorgar el nivell competitiu de cada demarcació i estableix un rànquing.

En la classificació 2016, el Garraf es posicionava en el lloc 9è; l’Alt Penedès, en el 14è, i el Baix Penedès, en el 16è. En  l’edició d’enguany podem avançar que els canvis posen qüestió la millora competitiva del Gran Penedès.

Es faran dos actes de presentació, tots dos aquest proper dimecres 3 de maig; a les 12h, a Foment del Treball (Barcelona), i a les 19h, a la Masia d’en Cabanyes, a Vilanova i la Geltrú. Es demana confirmació d’assistència.


PUBLICITAT:

Penedès Econòmic

FEGP · VILAFRANCA

El 10 de maig comença el “micro-màster” de direcció d’empresaLa seu de la FEGP a Vilafranca aplegarà les 7 jornades que composen la nova edició del Programa de Direcció de Pimes, del 10 de maig al 21 de juny. El curs té una durada de 60 hores i s’impartirà sempre en dimecres, en horaris intensius, de 9h30 a 18h.

El quadre docent el formen una quinzena d’experts en diferents àrees de la gestió. A més, els set dinars de treball comptaran amb la ponència de diferents convidats: Miquel Mora (economia digital); Joaquín Díaz (patents i marques); Cristina Fabián (ACCIÓ); Josep Maria Canyelles (responsabilitat social); Robert Ramos (CaixaBank); Núria Sala (Enoturisme Penedès) i Martí Sistané (FEGP). També es comptarà amb presentacions de casos reals, com ara Sia Biosca, per part de Xavier Montserrat, i l’àrea de RH de la companyia AKO, per part de Laura Tornay.

Els participants en aquesta 13a promoció del Programa de Direcció de Pimes visitaran tres empreses: La Granja, Brose i Coral Transports & Stocks.

Visita suggerida


Galeria.cat

PREMIS

Convocatòria dels Premis UEP 2017El proper 22 de juny, La Nit de l’Empresa també serà la gala dels Premis ADEPG i els Premis UEP. L’any vinent ja es convocaran únicament els Premis FEGP.

Enguany, l’ADEPG ja ha finalitzat el termini de presentació de candidatures però encara està obert el termini pel que fa als guardons de la UEP. La convocatòria de la Unió Empresarial del Penedès s’adreça a empreses associades mereixedores d’una distinció per la seva contribució i compromís en les cinc categories següents: Iniciativa d’expansió internacional; Iniciativa mediambiental; Iniciativa enoturística; Comerç o servei més dinàmic i, finalment, les empreses que han destacat en la prevenció de riscos laborals.

A més, de la mateixa manera que l’ADEPG, la UEP també farà homenatge a les empreses i entitats associades que celebrin un aniversari assenyalat i que així ho facin saber abans del 30 de maig de 2017.

Visita suggerida


Prot Energia

FEGP · VILANOVA

L'espai Telemàtic, nova aula d'informàtica de la FEGPMartí Sistané
, per part de la Federació Empresarial del Gran Penedès, i Josep Jané, com a representant de Telemàtic Empreses, han signat un conveni de col·laboració que suposa el patrocini parcial de l'aula informàtica que l'entitat té a la seu de Vilanova i la Geltrú.

El conveni de col·laboració ha propiciat la renovació de l'equipament informàtic de l'aula, que des d'ara es denominarà Espai Telemàtic. Està dotat de 15 ordinadors de darrera generació, amb prestacions del tot avançades pel que fa a connectivitat i operativitat.

Visita suggerida


VISITEU:
Eix Diari

INSTITUCIONAL

Reunió amb el regidor de Promoció Econòmica de VilanovaMartí Sistané
, president de la FEGP, i Juan Luis Ruiz, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, van tenir un primer canvi d’impressions arran de la recent designació de Ruiz com a regidor de Promoció Econòmica.

A la reunió es van identificar un seguit d’aspectes que mereixen la cooperació entre l’àrea municipal i l’organització empresarial, alguns dels quals ja es porten a terme conjuntament.


Mapa de descomptes · FEGP

FORMACIÓ

Aprofitar el mes de maig per posar-se al diaAquest maig, abans que arribi la calor, és un mes idoni per posar-se al dia. A les seus de la FEGP a Vilafranca i a Vilanova (aviat també al Vendrell), el Consorci de Serveis Empresarials (CSE) proposa una programació d’accions formatives ajustada als requeriments de les empreses per als seus treballadors, però també atractiva per a tots els públics d’empresa i professionals autònoms.

Visita suggerida
SPONSORING

REMM Guitart no es vol perdre La Nit de l’Empresa


REMM Guitart
, el concessionari d’automòbils Renault a Esparreguera, Igualada, Martorell, Molins de Rei, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, continuarà un any més com a empresa patrocinadora de La Nit de l’Empresa. La gala tindrà lloc el 22 de juny, a la Finca Mas Solers, a Sant Pere de Ribes, amb l’assistència del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

El programa de patrocinis és obert a la participació de totes aquelles empreses que també vulguin vincular-se al major esdeveniment empresarial i institucional de l’any a les comarques del Penedès i el Garraf. Demaneu informació a direccio@fegp.cat


EDE · COMERÇ

Estratègies del comerç de proximitatEl client ha canviat tant que ens ha trasbalsat a tots. El comerç té la gran sort de poder llegir la reacció del client de manera immediata i això ens permet actuar a temps, fins i tot, amb antelació.

El curs Estratègies del comerç de proximitat s'impartirà al Molí de Mar, a Vilanova i la Geltrú, el proper dilluns 8 de maig, en horari de matí. La direcció del programa anirà a càrrec d'una experta de prestigi com és Sílvia Bach, directora de Parfois al mercat espanyol. A més, comptarem amb un ponent convidat que ens exposarà la seva casuística; es tracta de Xavier Navarro, director de Jardiland Cubelles.

En la sessió monogràfica que ens proposa l'Escola de Direcció d'Empresa (EDE), a través dels KPI de gestió analitzarem el punt de venda des d’una òptica analítica i objectiva que ens permetrà prendre decisions més encertades. Aquesta sessió proposa mirar amb ulls de veure i amb voluntat de provar coses noves per aconseguir millors resultats.

Visita suggerida


EL BLOC

Conjugar la paraula FEGP és cosa de temps

L’anècdota de les sigles i de la seva pronunciació és menor. (...). La conseqüència del sofregit corporatiu ha abocat en un estrany “fegp”, que cadascú pronunciarà com li vingui de gust: amb fricatives i oclusives; velars i bilabials.

Isidre Also, secretari general de l’organització empresarial, destaca el significat del procés d’integració i la fita assolida amb la creació de la nova Federació, molt per damunt de les eufonies més o menys encertades. Ho podeu llegir al Bloc.

Visita suggerida


FIRES

La FEGP participarà a les Fires de MaigAquest proper cap de setmana, del 12 a 14 de maig, Vilafranca del Penedès tornarà a ser ciutat firal. Les Fires de Maig aplegaran més de 200 expositors i oferiran un bon programa d’activitats paral·leles. La Federació Empresarial del Gran Penedès participarà com a entitat expositora en aquest tradicional certamen firal que va molt més enllà de la comarca. 

Visita suggerida


Fes-te SOCI
   
Edició patrocinada per...
   
          Coral Transports & Stocks
Associar-se
AGENDA FEGP  

Aquesta setmana...

Ràdio
Baix Penedès Empresa
· Data: dimarts 2 de maig · 10h
· Dial: Ràdio Vendrell · 107.1 de la FM
Tema: Acompanyament a l'empresari
Participants:
· Santiago Boix, Santi Boix & Colibriwebs
· Laura González, Reciclatges González
· Guylaine Pelletier · Capespaña
Espai radiofònic quinzenal, de 40 minuts, amb producció de la FEGP i la participació d'empresaris del Vendrell i l'entorn granpenedesenc.

Ràdio
Gent d’empresa
· Data: dimecres 3 de maig · 9h30
· Dial: Canal Blau Ràdio · 100.4 de la FM
Tema: Ciberseguretat
Participants:
· Mar López, Preconlab
· David Navarrete, DNC Xarxes
Espai radiofònic setmanal, de 30 minuts, amb producció de la FEGP i la participació d'empresaris de Vilanova i la Geltrú i l'entorn granpenedesenc.

Presentació
Índex ADEPG / FEGP de Competitivitat Econòmica 2017
A càrrec de David Moreno, per part de la consultoria Actíva Prospect
· Data: dimecres 3 de maig · 12h
· Lloc: Foment del Treball Nacional · Barcelona
Amb el suport de CaixaBank i Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf
Amb la col·laboració de Foment del Treball Nacional
> Confirmar assistència

Presentació
Índex ADEPG / FEGP de Competitivitat Econòmica 2017
A càrrec de David Moreno, per part de la consultoria Actíva Prospect
· Data: dimecres 3 de maig · 19h
· Lloc: Masia d’en Cabanyes · Vilanova i la Geltrú
Amb el suport de CaixaBank i Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf
Amb la col·laboració del Consell Comarcal del Garraf
> Confirmar assistència

Ràdio
Espai empresa
· Data: dijous 4 de maig · 10h
· Dial: Ràdio Vilafranca · 90.2 de la FM
Tema: La importància de l'estalvi a les empreses
Participants:
· Marta Marsó, Instatec
· Jordi Solé, Idonium Energy
· Eduard Altés, Prot Energia
Espai radiofònic quinzenal, de 30 minuts, dins el magazín «Penedès gamma extra», amb producció de la FEGP i la participació d'empresaris de Vilafranca del Penedès i l'entorn granpenedesenc.

Ràdio
Teixits
· Data: dijous 4 de maig · 10h
· Dial: Ràdio Maricel · 107.8 de la FM
Tema: L'acompanyament a l'empresari
Participants:
· Santiago Boix, Santi Boix & Colibriwebs
· David Navarrete, DNC Xarxes
· Daniel Lafuente, Incognos
Espai radiofònic quinzena, de 50 minuts, amb producció de la FEGP i la participació d'empresaris de Sitges i l’entorn granpenedesenc.

Ràdio
FEGP Empresa
· Data: dijous 4 de maig · 11h
· Dial: Ràdio Sant Sadurní · 107.2 de la FM
Tema: Atenció social i sanitària
Participants: 
· Imma Serrano, Residència Fontsanta
· Xavier Cartanyà, Mas Albornà
Espai radiofònic quinzenal, de 30 minuts, amb la producció de la FEGP i la participació d'empresaris de Sant Sadurní d'Anoia i l'entorn granpenedesenc.

>> Visiteu tota l'agenda d'activitats de la FEGP


AGENDA FEGP

Properament...

FEGP Advising
Jornada d'orientació i suport a nous emprenedors
· Data: dimarts 9 de maig · 9h30
· Lloc: Biblioteca Manuel de Pedrolo · Sant Pere de Ribes
09h30 · Benvinguda i presentació de l'acte
09h40 · Fiscalitat, a càrrec de Xavier Martínez, consultor
10h20 · Pausa
10h40 · Reempresa · Per afavorir la continuïtat de les empreses, a càrrec de Yolanda Vallès (NODE Garraf)
11h00 · Negociació amb proveïdors, a càrrec de Felipe Laborda (GAG Vilanova)
11h40 · Final de la sessió
Representant de la FEGP · Martí Sistané, president
Coordinadora de la sessió · Míriam Sánchez, directora de la FEGP
Organitza: FEGP, Mancomunitat Penedès i Ajuntament de Sant Pere de Ribes

EDE · Management
Inicia del 13è Programa de Direcció de Pimes (PDP)
· Data: dimecres 10 de maig · 9h30
· Lloc: FEGP Vilafranca
Més informació

FEGP 7x7'
Presentacions i esmorzar de contactes comercials
· Data: dimecres 17 de maig · 9h30 (a 11h)
· Lloc: Nivell 10 · Sitges
· Producció: FEGP i Ajuntament de Sitges · Nivell 10
Programa d'interrelació empresarial en el què 7 empreses disposen de 7 minuts per a presentar els seus productes i serveis. Acte reservat als socis de l'ADEPG i la UEP i als usuaris de Nivell 10
> Confirmar assistència

Joves d’Empresa
Cicle Actualitza't · Economia digital
· Data: dijous 18 de maig · 19h
· Lloc: Vilafranca del Penedès
· Organitza: Joves d'Empresa i JCI Vilafranca
> Confirmar assistència

FEGP Advising
Sessió Start · Introducció a la cultura d’empresa
Ponència a càrrec de Francesc Güell, TPC NetGrup
· Data: dilluns 29 de maig · 11h (a 13h)
· Lloc: Nivell 10 · Sitges
· Col·labora: Ajuntament de Sitges
· Producció: FEGP i Mancomunitat Penedès Garraf

Programació especial
5a Quinzena de l'Empresa
Programació de sessions informatives, trobades i visites a empreses
· Data: De l'1 al 15 de juny
· Diferents escenaris i emplaçaments
Consulteu el programa d’actes

>> Visiteu tota l'agenda d'activitats de la FEGP


PATROCINADORS:

Banc Sabadell

La Caixa

DKV

Pachs

Up Spain


ESCOLA DE DIRECCIÓ D’EMPRESA

Gestió d’empresa (PDP)

13è Programa de Direcció de Pimes
· Calendari: del 10 de maig al 21 de juny de 2017
· Horaris: dimecres (7) · de 9h30 a 18h05 (dinar inclòs)   
· Durada total: 60 hores
· Lloc: FEGP · Vilafranca
· Professorat: selecció de 15 experts en cadascuna de les àrees temàtiques
· Realització: EDE · Escola de Direcció d’Empresa (*)
· Col·laboració: Cafès Novell
(*) EDE és el segell formatiu de la FEGP per a empresaris i directius
Curs bonificable
Més informació


EDE · AGENDA 2017

Sessions monogràfiques

EDE · COMERÇ
Estratègies del comerç de proximitat
· Data: dilluns 8 de maig (sessió única)
· Horari: de 9h15 a 14h15
· Durada: 5 hores
· Lloc: Molí de Mar · Vilanova i la Geltrú
· Professora: Sílvia Bach
· Ponent convidat · Casuística: Xavier Navarro, administrador del  centre Jardiland a Cubelles
· Realització: EDE · Escola de Direcció d’Empresa
· Col·labora: Cafès Novell
> Curs bonificable
Més informació

EDE · Comunicació
El protocol social en les relacions professionals
· Data: dimecres 24 de maig (sessió única)
· Horari: de 9h30 a 13h30
· Durada: 4 hores
· Lloc: FEGP · Vilanova i la Geltrú
· Professor: Isidre Also
Més informació o tel. 902 106 700

EDE · MANAGEMENT
Lean Services
· Data: dimecres 7 de juny (sessió única)
· Horari: de 9h15 a 14h15
· Durada: 5 hores
· Lloc: Molí de Mar · Vilanova i la Geltrú
· Professor: Sylvain Loubradou
· Casuística: un directiu convidat exposarà la praxi de la seva empresa
· Realització: EDE · Escola de Direcció d’Empresa
· Col·labora: Cafès Novell
> Curs bonificable
Més informació: info@ede.cat o tel. 902 106 700


Seguiu-nos ...

Facebook ADEPG Twitter _ADEPG Issue · ADEPG Penedès Garraf Linkedin · ADEPG
Slide Share · ADEPG Penedès Garraf Flikr ADEPG Instagram · ADEPG Penedès Garraf

.................................................

go
DONAR-SE D'ALTA

.................................................

go
MODIFICAR LA DIRECCIÓ
DE CORREU-E

.................................................

go
DONAR-SE DE BAIXA

.................................................

go
TARIFES DE PUBLICITAT
FEU LA VOSTRA RESERVA

.................................................

   
 
FEGP | FEDERACIÓ EMPRESARIAL DEL GRAN PENEDÈS
C. Beneficència, 17 · 08720 Vilafranca del Penedès
C. Montserrat, 6, 2n · 43700 El Vendrell
C. Àncora, 3 · 08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. +34 902 10 67 00 | www.fegp.cat | comunicacio@fegp.cat