FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog FEGP
Polígons inclusius

Polígons inclusius
Malgrat els grans avenços socials dels últims decennis, la crisi ha tornat a posar les persones amb dificultats de caire físic, intel•lectual, trastorn mental i persones amb dificultats de caire social en una situació de greu vulnerabilitat.
L’Ajuntament de La Bisbal del Penedès, la Fundació Santa Teresa del Vendrell i la FEGP s’han unit per impulsar el programa Integra’ls, amb l’objectiu d’apropar aquestes persones a les empreses dels polígons de La Bisbal i propiciar la seva contractació, promovent la igualtat d’oportunitats.
L’objectiu inicial del programa és aconseguir 50 insercions laborals en un període de 2 anys, així com estendre la iniciativa a d’altres polígons.
El programa posa l’accent en els polígons, com a xarxes vives d’empreses que poden treballar conjuntament  per aconseguir grans objectius, amb benefici propi i del conjunt de la societat.
La inclusió laboral d’aquestes persones és una qüestió de drets i de dignitat; no ens podem permetre taxes d’atur estructural properes al 10%. Però, a més, és una qüestió de justícia ja que es tracta de persones amb capacitat d’aportar valor a través del seu treball.
José Carlos Eiriz
Fundació Santa Teresa del Vendrell

integrals

Malgrat els grans avenços socials dels últims decennis, la crisi ha tornat a posar les persones amb dificultats de caire físic, intel·lectual, trastorn mental i persones amb dificultats de caire social en una situació de greu vulnerabilitat.

L’Ajuntament de La Bisbal del Penedès, la Fundació Santa Teresa del Vendrell i la FEGP s’han unit per impulsar el programa Integra’ls, amb l’objectiu d’apropar aquestes persones a les empreses dels polígons de La Bisbal i propiciar la seva contractació, promovent la igualtat d’oportunitats. L’objectiu inicial del programa és aconseguir 50 insercions laborals en un període de 2 anys, així com estendre la iniciativa a d’altres polígons. El programa posa l’accent en els polígons, com a xarxes vives d’empreses que poden treballar conjuntament per aconseguir grans objectius, amb benefici propi i del conjunt de la societat. La inclusió laboral d’aquestes persones és una qüestió de drets i de dignitat; no ens podem permetre taxes d’atur estructural properes al 10%. Però, a més, és una qüestió de justícia ja que es tracta de persones amb capacitat d’aportar valor a través del seu treball. José Carlos Eiriz Fundació Santa Teresa del Vendrell

 

 
Bitàcola


Esmorzar col·loqui amb el director general de la FPJoan Lluís Espinós, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, ha estat el ponent convidat de la darrera edició del Fòrum Gran Penedès. La sessió ha comptat amb el patrocini de Grup Quatre i la col·laboració del restaurant Marejol.

17.12.2018

El secretari d'empresa al Fòrum Gran PenedèsLa sessió del Fòrum Gran Penedès ha comptat amb la ponència de Joaquim Ferrer, secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya. L'esmorzar col·loqui ha tingut lloc al Centre Àgora, a Vilafranca del Penedès. L'acte compta amb el patrocini de Mútua Penedès i el suport de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

12.12.2018

Els Joves es beneficien de les aplicacions webEl col·lectiu Joves d’Empresa, vinculat a la FEGP, ha encetat un cicle de píndoles informatives amb temàtiques d’interès per als directius i les directives. Ha obert la programació la ponència de Levi Esteller, d'Offing Web Solutions, amb el títol 25 beneficis que les aplicacions web a mida aporten a l’empresa.

29.11.2018

Què n’hem de fer, amb el blockchain?Carles Gomara, gerent de Plans Sectorials d'ACCIÓ i expert en el fenomen blockchain, ha estat el ponent de la sessió proposada per part de la FEGP i la mateixa agència catalana per la competitivitat. La sessió s'ha centrat en els mecanismes del blockchain, la seva casuística i les expectatives que se’n deriven.

28.11.2018

La contractació com a vehicle de responsabilitat socialL’Obra Social “laCaixa”, el Consell Comarcal del Garraf i la FEGP han organitzat un esmorzar d’empresa sota el títol: La contractació com a eina de responsabilitat social de l’empresa; programes i ajuts. S'ha parlat de línies de suport i ajuts a la contractació, com també del programa Incorpora, i s’ha exposat la casuística de l’Hotel Melià Sitges.

28.11.2018

El compliance, eina de transparència per les pimesEl Centre Àgora, a Vilafranca del Penedès, ha aplegat diferents experts en compliance. La sessió ha estat organitzada per la FEGP i ha comptat amb la participació de Francisco Javier García, advocat i mediador; Sandra Soler, advocada i mediadora, i Jimena Alguacil, advocada.

27.11.2018

Integra’ls, una iniciativa que promou els polígons inclusiusA tres bandes, l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès, la Fundació Santa Teresa i la FEGP han presentat la iniciativa Integra'ls que té el propòsit de promoure la integració laboral de persones amb dificultats de caire físic, intel·lectual, trastorn mental o bé greus dificultats de caire social. El segell Integra’ls proposa un nou concepte: els polígons inclusius.

27.11.2018

Més contactes comercials entre els socis de la FEGPEl Vilarenc Zenit, a Calafell, ha estat el punt de trobada dels participants de la darrera sessió del cicle FEGP 7x7’. Aquest és el programa d’interrelació empresarial en el qual 7 empreses disposen de 7 minuts per a presentar els seus productes i serveis.

21.11.2018

CiberAssegurances, o com reduir el risc d’un atac informàticSegons l’Institut Nacional de Ciberseguretat, Espanya és el tercer país del món on es produeixen més atacs informàtics i segons fonts oficials aquests s’incrementen en un 200% cada any. De la mà de Quadis Assegurances, Hiscox Companyia Asseguradora i CSEngine, la FEGP ha organitzat una sessió informativa sobre la ciberseguretat. La trobada ha tingut lloc al Centre Àgora, a Vilafranca del Penedès.

20.11.2018

Acord de col·laboració entre Agrupació i la FEGPAmb l’objectiu d’apropar serveis asseguradors que els socis de la FEGP puguin valorar com un fet diferencial, s’acaba de signar un conveni entre la Federació i Agrupació AMCI d’Assegurances i Reassegurances, entitat del Group Assurance Crédit Mutuel Espanya. Joaquín López, director de l’àrea de Socis Estratègics del grup, i Martí Sistané, president de la FEGP, van rubricar l’acord.

15.11.2018

Sant Sadurní aposta per l'emprenedoriaSant Sadurní d'Anoia ha estat l'escenari d'una nova sessió d'orientació i suport a l'emprenedoria, en el marc de la iniciativa FEGP Advising. Cristina Fabián (ACCIÓ), Dolors Salvany (AGE Assessoria) i Jordi González (Adalt Comunicació) han estat els experts que han parlat sobre innovació, fiscalitat i com captar clients, respectivament.

14.11.2018

Planificar i optimitzar el sistema retributiuDe la mà de la consultoria Auren, la FEGP ha organitzat una sessió centrada en la planificació dels sistemes retributius, així com la seva optimització i actualització. Josep Benet, senior partner de l’àrea de Gestió de Persones d’Auren, i Feli Ric, advocada i responsable de l’àrea de Dret Laboral d’Auren, han estat els ponents de la sessió que s'ha celebrat a l'Enològica, a Vilafranca del Penedès.

13.11.2018

La Factoria reivindica el paper de la indústriaEn el marc de la Fira de Novembre, a Vilanova i la Geltrú, la FEGP ha reeditat La Factoria. L'estand de la FEGP compta amb l'exposició de 14 companyies del Garraf que mostren detalls de la seva producció. La iniciativa gaudeix del patrocini de Banc Sabadell, la col·laboració de Jardiland i el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

09.11.2018

Oriol Amat ha obert el Pòrtic de la FiraL’economista Oriol Amat ha estat el ponent del Pòrtic de la Fira, organitzat per la FEGP de la mà de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. El catedràtic de la UPF Barcelona School of Management ha parlat de la situació actual i perspectives de l'economia i l'empresa catalana. L'acte s'ha emplaçat a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

08.11.2018

Tens 5 minuts!?La seu vilanovina de la FEGP ha acollit de nou una sessió del cicle Tens 5 minuts!?, organitzat per Dones d’Empresa. En aquest cas, les assistents han tingut l’opció de presentar la seva empresa i han disposat de fins a 5 minuts per fer-ho. A la segona part de la sessió, unes i altres, a peu dret, han intercanviat targetes. La trobada rep la col·laboració de Cafès Novell i J. Rius.

06.11.2018

El GREC sopa amb Anton GasolAnton Gasol, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, ha estat el ponent del sopar col·loqui organitzat pel GREC, el Grup d'Estudis Econòmics de la FEGP. El tema central de la seva intervenció ha portat per títol Blockchain, el diner, passat, present i futur. L'acte s'ha emplaçat al restaurant Ceferino, a Vilanova i la Geltrú.

30.10.2018

4t Congrés de Dones d'EmpresaA l’auditori de Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú, s’ha celebrat el 4t Congrés de Dones d’Empresa amb la participació d’un centenar i mig de congressistes d’arreu del Gran Penedès. El programa ha reunit una trentena de ponents que han donat contingut a diferents taules monogràfiques.

26.10.2018

Acord entre el Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès i la FEGPLa relació ve de lluny i tant el Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès i la Federació Empresarial del Gran Penedès volien corroborar l’acord existent. La presidenta del Gremi, Núria Carbó, i el president de la FEGP, Martí Sistané, van rubricar el conveni i van coincidir en l’oportunitat de promoure accions conjuntes i de col·laboració recíproca.

26.10.2018

Cheese & BusinessJoves d’Empresa, el col·lectiu junior de la FEGP, continua amb el cicle de trobades d’interrelació, aquesta vegada amb un afterwork força suggerent: Cheese and Business. L'acte ha tingut lloc a Xerigots, l’establiment especialitzat en formatge, amb seu a Vilafranca.

25.10.2018

Seguretat industrial, a les màquines i a les línies de processosDins la programació de la 1a Setmana de la Indústria, la FEGP ha promogut una sessió centrada en la seguretat industrial a les instal·lacions de la companyia Schmersal Ibérica, a Vilanova i la Geltrú. La ponència ha anat a càrrec de tec.nicum i s'ha presentat amb el títol Marc tècnic i legal relatiu a la seguretat de màquines i de línies de processos.

18.10.2018

Un exponent del sector biofarmacèutic al Gran PenedèsLa 1a Setmana de la Indústria ha ofert la possibilitat de descobrir sectors d’activitat poc coneguts al Penedès. En el cas de la indústria farmacèutica, els socis de la FEGP han pogut conèixer un bon exponent en la visita a les companyies BCN Peptides i GP Pharm, a Sant Quintí de Mediona.

17.10.2018

Visita a la fàbrica de Castellet de Robert BoschLa programació que ha proposat la FEGP per la 1a Setmana de la Indústria ha inclòs la visita a la factoria Robert Bosch, a Castellet i la Gornal. La trobada ha aplegat una vintena de directius i empresaris del Gran Penedès. Bosch Castellet aplega 300 treballadors i subministra, aproximadament, 6 milions de motors netejaparabrises davanters i dels darrers als principals fabricants de la indústria de l'automòbil d'Europa.

16.10.2018

El comerç electrònic aterra a La Bisbal del PenedèsFEGP Advising ha arribat a La Bisbal del Penedès de la mà de Marisol Garcia, experta en comerç electrònic i xarxes socials. La sessió ha aplegat al sector del comerç tradicional bisbalenc i s'han exposat eines i recursos que es poden utilitzar per tenir major visibilitat a internet.

15.10.2018

Els socis de la FEGP se'n van a dinarEl restaurant Sumoll, a La Granada del Penedès, ha parat la taula per al dinar de benvinguda als nous socis de la FEGP. La trobada ha aplegat una vintena d'empresaris i directius que han tingut l'oportunitat, també, d'establir contactes comercials.

5.10.2018

Els emprenedors s'han citat a RibesLa FEGP, de la mà de Mancomunitat Penedès Garraf, i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, ha propiciat una trobada d'emprenedors amb experts en la creació de campanyes de promoció, Facebook i la utilització del Whatsapp business. Els ponents han estat Jordi Corella (ADN Studio) i Marisol Garcia (Marisol Comunicació).

3.10.2018

Trobada dels professionals de l'organització d'esdevenimentsLa FEGP ha organitzat una trobada d'interrelació comercial adreçada a les empreses i els professionals associats a l'entitat que tenen a veure amb el muntatge i l’organització d’esdeveniments. L'acte s'ha emplaçat a la Torre del Veguer i ha aplegat mig centenar d'assistents.

2.10.2018

FEGP Advising als MonjosLa Biblioteca de Santa Margarida i els Monjos ha acollit una nova jornada FEGP Advising. En aquesta ocasió, han estat Joan Rovira (Qualitat i Gestió); David Navarrete (DNC Xarxes); Judith Antolín (Judith Antolin Studio) i Ezequiel Batalla (Inlab Consulting) els ponents convidats. Han parlat de fiscalitat, màrqueting digital i xarxes socials, com crear la imatge del nostre negoci i laboral, respectivament.

28.09.2018

Acord amb Sant Pere de Ribes en el marc del ''Fem Ocupació''L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i el president de la FEGP, Martí Sistané, han posat el major èmfasi en el conveni de col·laboració que han signat en el marc del programa Fem Ocupació per a Joves.

18.09.2018

La FEGP col·labora amb l’Escola d’Enoturisme de CatalunyaS’acaba de signar l’acord de col·laboració entre l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a Vilafranca del Penedès, i la FEGP. Joan Manel Montfort, regidor de Promoció Econòmica de la capital altpenedesenca, i Martí Sistané van rubricar el conveni amb intenció de promoure la formació conjunta de les empreses del sector enoturístic i cooperar en la difusió de la programació d’accions formatives.

18.09.2018

Matilde Villarroya esmorza amb l'empresarial del Gran PenedèsLa directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, ha estat la ponent convidada del primer Fòrum Gran Penedès de la tardor. La trobada ha aplegat al Centre Àgora als representants de les indústries més rellevants del Gran Penedès. Mútua Penedès ha patrocinat l'esmorzar col·loqui.

18.09.2018

Es presenta l'Informe FEGP de Competitivitat TerritorialLes tres capitals de comarca del Gran Penedès, una rere l'altra, han acollit la presentació de l’Informe FEGP de Conjuntura Econòmica. En cadascuna de les tres sessions, s'ha aprofundit en les dades de la respectiva demarcació. L’estudi semestral, elaborat per la consultora Activa Prospect, té en compte els aspectes sociolaborals i el dinamisme dels sectors empresarials dels tres territoris analitzats. L'Informe es pot consultar a l'enllaç: www.fegp.cat

13.09.2018

Pacte per a l'Ocupació del GarrafLa Masia d'en Cabanyes, a Vilanova i la Geltrú, ha estat l'escenari de la signatura del Pacte per a l'Ocupació del Garraf 2018-2020. Aquest document pretén ser un full de ruta de les actuacions en l'àmbit de l'ocupació a la comarca en el període 2018-2020. El Consell Comarcal del Garraf, els sis ajuntaments de la comarca, NODE Garraf, la UPC, els sindicats UGT i CCOO, així com la Federació Empresarial del Gran Penedès i la Generalitat de Catalunya han estat els signants. Per part de la FEGP, ha rubricat l'acord el president, Martí Sistané.

31.07.18

Esmorzar d'innovació amb AKOEl darrer esmorzar d'innovació organitzat per ACCIÓ ha comptat amb Xavier Albets, responsable de recerca d’Ako, com a ponent convidat. En la seva exposició, Albets ha explicat la seva experiència apropant el món de la ciència al desenvolupament de nous productes i fent que la innovació sigui present a tota l'empresa. L'acte ha tingut lloc al Centre Àgora amb la col·laboració de la FEGP i de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

5.07.2018

El Catàleg del PaisatgeEl CITEP, grup vinculat a la Federació Empresarial del Gran Penedès, ha organitzat una sessió informativa per explicar el Pla Territorial del Penedès i el seu Catàleg del Paisatge. La ponència ha anat a càrrec d'Antoni Ferran, ambientòleg i biòleg, i s'ha emplaçat a la seu vilafranquina del Col·legi d'Aparelladors.

2.07.2018

L'EDE celebra la cloenda del curs 2017 - 2018L’Escola de Direcció d’Empresa, l'escola per a directius i empresaris promoguda per la FEGP, ha celebrat la cloenda del seu curs acadèmic al Mirador de les Caves (Subirats). En el transcurs de la gala, s'ha fet entrega dels diplomes als alumnes que han cursat qualsevol del cursos programats per l’EDE. Alhora, els assistents també han pogut gaudir de tres masterclass sobre desenvolupament personal a càrrec d'Elena Trilla, Juliane Echternkamp i Begoña Cartagena.

19.06.2018

La FEGP acreditada com una organització socialment responsableFins a 19 entitats i empreses de tot el territori català han participat en el programa anual d'acompanyament a empreses micro, petites i mitjanes amb sensibilitat social, ambiental i ètica que promou anualment Respon.cat; entre elles, la Federació Empresarial del Gran Penedès, la primera organització patronal en participar-hi. La FEGP, nascuda de la integració de l’ADEPG i la UEP just ara fa un any, es posiciona com a model en responsabilitat social corporativa tant en els processos interns com alhora sent referent per a les pràcticament 1.000 empreses afiliades.

19.06.2018

Fòrum Gran Penedès, amb Albert ToledoLa darrera sessió del cicle Fòrum Gran Penedès ha tingut com a ponent convidat Albert Toledo, director de Promoció de l'Habitatge de la Generalitat de Catalunya. L'esmorzar col·loqui s'ha emplaçat al restaurant Marejol, a Vilanova i la Geltrú. L’acte està organitzat per la FEGP i compta amb el patrocini de Grup Quatre i la col·laboració del Marejol.

19.06.2018

La FEGP i el Gremi de Constructors signen un acord de col·laboracióLa Federació Empresarial del Gran Penedès i el Gremi de Constructors del Garraf acaben de signar un acord de col·laboració amb el propòsit de treballar conjuntament per generar entorns més competitius per al desenvolupament de l'activitat empresarial i proclius a la dinamització i creació d'empreses. Tomàs Gracia, president del Gremi de Constructors del Garraf, i Martí Sistané, president de la Federació Empresarial del Gran Penedès, han signat el compromís de col·laboració.

19.06.2018

La Marató de la FEGP arriba a la seva 7a edicióCom ja és tradició, en l'agenda del mes de juny els socis de la FEGP tenen una cita amb La Marató de la FEGP, l'acte d'interrelació de la gent d'empresa. Una rere una altra, més de 25 empreses han exposat els seus productes i serveis a la resta d'assistents. Les tandes de presentacions s'han intercalat amb pauses per promoure la interrelació entre tots els participants. El networking ha estat possible gràcies a la col·laboració de Mercè Pastissers, Vallformosa i Pastisseria La Granja i la col·laboració especial de La Cucanya, restaurant on s'ha emplaçat la trobada.

15.06.2018

Els Joves celebren el primer Beer and BusinessLa primera edició del Beer and Business, organitzada pel col·lectiu Joves d’Empresa (FEGP), s'ha presentat en format d'afterwork i ha aplegat una quarantena d'empresaris, directius i professionals lliberals. Els participants han compartit una vesprada a la fresca a la balconada mediterrània del Molí de Mar, a Vilanova i la Geltrú, tot degustant la cervesa artesana Hope i les delícies de Caserco.

14.06.2018

Noves eines de suport a la internacionalitzacióEl Centre Àgora, a Vilafranca del Penedès, ha acollit una sessió informativa en la què s'ha parlat de la nova Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització i del nou recurs Catalonia Trade Portal. Són eines de suport a la internacionalització que s’acaben de posar en marxa per donar resposta als requeriments de les mateixes empreses. L’acte ha estat una iniciativa de l’agència catalana ACCIÓ i ha comptat amb el suport de la FEGP i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

13.06.2018

Sopar col·loqui amb l’exconseller Antoni CastellsEl GREC, el Grup d'Estudis Econòmics de la FEGP, ha organitzat un sopar col·loqui amb l’economista i polític Antoni Castells, que fou conseller d’Economia i Finances. La trobada ha tingut lloc a La Torre del Gall, a Sant Cugat Sesgarrigues. En les anteriors convocatòries s'havia comptat amb Anton Costas i Jaume Roures com a ponents convidats.

12.06.2018

Primer aniversari de la FEGPEl 12 de juny s'ha complert el primer aniversari de la sessió constitutiva de la Federació Empresarial del Gran Penedès. La nova FEGP és fruit de la integració de les dues organitzacions empresarials que coincidien en el mateix àmbit geogràfic, el Penedès. De resultes d’aquest procés d’acoblament per part de la UEP i l’ADEPG, avui la primera organització empresarial del Gran Penedès compta amb més de nou-cents associats, entre empreses i professionals afiliats.

12.06.2018

El FEGP Advising fa aturada a Sant SadurníSant Sadurní d'Anoia ha acollit una nova sessió del cicle FEGP Advising. En aquesta ocasió, els assistents han pogut impregnar-se de l'expertesa de Jordi González, sota l'epígraf Com vendre més; David Navarrete, en l'àmbit de màrqueting digital i xarxes socials; Dolors Salvany, en l'apartat de fiscalitat, i Anna Cols, en matèria de negociació amb bancs i proveïdors.

30.05.2018

El 7x7' visita SitgesGemma Traductora; Ignifugacions del Garraf; INW Comunicacions; Music Training Lab; Premiumlab; Ribes i Smoothie Innovation han estat les 7 empreses que s'han presentat en la darrera sessió del cicle FEGP 7x7’. La trobada ha estat organitzada conjuntament per la FEGP i l'Ajuntament de Sitges, a través de Nivell 10, i ha comptat amb la col·laboració de Cafès Novell i Grup Matas Arnalot.

16.05.2018

CaixaBank i la FEGP revaliden la seva col·laboracióCristina González, directora comercial de CaixaBank a la província de Barcelona, i Martí Sistané, president de la Federació Empresarial del Gran Penedès, han rubricat la signatura de l'acord de col·laboració que ambdues entitats mantenen des de fa molts anys. Entre altres aspectes, es recull el suport de CaixaBank en l'edició de l'Índex FEGP de Competitivitat Territorial.

15.05.2018

Glòria Serra a l'Espai DonaEl col·lectiu Dones d’Empresa ha organitzat un nou episodi del cicle Espai Dona, aquesta vegada amb la periodista catalana Glòria Serra, directora i presentadora del programa de La Sexta Equipo de Investigación. L'acte ha tingut lloc al celler Vilarnau, a Sant Sadurní d’Anoia, i ha aplegat una trentena de directives i empresàries.

14.05.2018

La inspecció de treballAcció Preventiva i la FEGP han organitzat una sessió informativa al voltant de la Inspecció de Treball. S'han tractat els aspectes més avaluables en una possible inspecció; alhora s'ha comentat tot el què cal tenir en compte a les empreses en aquesta matèria. La sessió s'ha emplaçat al Centre Àgora, a Vilafranca del Penedès.

10.05.2018

La FEGP participa en el 3r Congrés de FEPIMELa seu de la Federació Empresarial del Gran Penedès a Vilanova i la Geltrú ha acollit una sessió de treball en el marc del III Congrés de la micro, petita i mitjana empresa 2018, que organitza Fepime Catalunya. En representació de la FEGP hi han participat el president, Martí Sistané; els vicepresidents Conxi Martínez i Xavier Montoliu; el secretari, Andreu Batlle, i Celso Besolí i Vinyet Torner, membres de la Junta Directiva.

9.05.2018

Nou format de les trobades del FEGP AdvisingDe la mà del Servei d'Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès Garraf, la FEGP ha organitzat una trobada a Sant Pere de Ribes en el marc del projecte FEGP Advising. En aquesta ocasió, el contacte entre els experts i els emprenedors s'ha realitzat a través d'entrevistes personals, on aquells que estan decidint posar-se pel seu compte han pogut traslladar de forma directa els seus neguits i inquietuds. Les temàtiques que s'han tractat han estat fiscalitat (Joan Rovira, Qualitat i Gestió), màrqueting (Marisol García, Marisol Comunicació), competitivitat (José Luís de la Torre, Redman) i innovació (Daniel Lafuente, Incognos).

9.05.2018

Jaume Roures, al sopar col·loqui del GRECEl restaurant Marejol, a Vilanova i la Geltrú, ha aplegat el sopar col·loqui organitzat pel GREC, el Grup d'Estudis Econòmics de la FEGP, amb el productor Jaume Roures, soci de la companyia Mediapro. La ponència i posterior tertúlia ha girat al voltant de la indústria de la televisió i les noves tendències del mercat, sorgides també a partir de les transmissions de pagament i els continguts a la carta.

7.05.2018

Premis FEGP 2018En el decurs de La Nit de l’Empresa s'han conegut els veredictes del jurat dels Premis FEGP, en les diferents categories convocades a concurs. El palmarès 2018 ha reconegut les empreses AKO (Innovació); Canopack i Endutex (totes dues en l’àmbit de la Indústria); Transports A. Plazas (Internacionalització); Vilarnau (Turisme); Òpera Joies (Comerç); Incognos (Nova creació); Sorea (medi ambient) i Futureco Bioscience i Fundació Sant Antoni Abat (totes dues en l’apartat de Compromís Social). El Gran Premi FEGP 2018, que acredita l’empresa de l’any a la regió granpenedesenca, ha estat per Ametller Origen.

27.04.2018

La Nit de l'Empresa 2018Aquest divendres, a la Finca Mas Solers, a Sant Pere de Ribes, s'han aplegat prop de quatre-cents empresaris, directius i representants institucionals a La Nit de la FEGP, la gran festa del món de l’empresa a la regió granpenedesenca. La gala ha comptat amb la presència de la directora general d’Indústria, Àngels Chacon, i el director general de Turisme, Octavi Bono.

27.04.2018

El procediment de la mediació per a empresaris i directiusLa FEGP i la Delegació a l’Alt Penedès del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona han organitzat una sessió oberta per exposar el procediment de la mediació, molt especialment per a empresaris, directius i responsables de les àrees de personal. L'acte s'ha celebrat al Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

25.04.2018

Índex FEGP 2018 de Competitivitat TerritorialLa FEGP ha presentat l'estudi anual que analitza els factors de competitivitat de les 42 comarques catalanes. Les tres comarques del Gran Penedès han millorat posicions en el rànquing de competitivitat territorial de Catalunya. El Garraf es manté en el grup de les 10 primeres. L’Alt Penedès millora una posició i ara és la 12a. El Baix Penedès puja dues posicions i es col·loca en el lloc 18è.

24.04.2018

El Miramar acull una nova sessió del FEGP AdvisingL'Edifici Miramar, a Sitges, ha acollit una nova Jornada d'Orientació a Noves Iniciatives Empresarials organitzada dins del projecte FEGP Advising. En la sessió s'ha parlar de màrqueting, de la mà de Martí Sistané (Proment Consulting) i de màrqueting electrònic i xarxes socials amb Marisol García (Marisol Comunicación).

19.04.2018

El LOGIS Penedès al Fòrum de la FEGPEl darrer esmorzar col·loqui del Fòrum Gran Penedès, que organitza la Federació, s'ha centrat en el LOGIS Intermodal Penedès. S'ha emplaçat al Centre Àgora, a Vilafranca del Penedès, amb la participació d’Isidre Gavin, director general de CIMALSA, l’empresa pública que promou el gran complex logístic del Penedès. El Fòrum Gran Penedès compta amb el patrocini de Mútua Penedès i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

18.04.2018

FEGP 7x7' · Especial habitatgeLa FEGP ha organitzat una trobada d'empreses i professionals relacionats amb els sectors de l'edificació i l'habitatge. L'acte ha tingut un caire intersectorial, pensada per posar en contacte i conèixer l’oferta comercial d’uns i altres. La trobada ha comptat amb la col·laboració de Cafès Novell i Mercè Pastissers.

10.04.2018

Assemblea General de Socis de la FEGPEl 12 de juny de l’any passat, a Vilafranca del Penedès, es va constituir la Federació Empresarial del Gran Penedès, de resultes del procés d’integració endegat per l’ADEPG i la UEP. Mesos després, s'ha validat la simbiosi assolida en l'Assemblea General de Socis que s'ha celebrat a la Fundació Santa Teresa, al Vendrell.

22.03.2018

FEGP Advising amb Enric FerrerEnric Ferrer, membre del col·lectiu FEGP Advising des dels seus inicis, fa gairebé 10 anys, ha estat l'expert que ha participat en una nova sessió Start, aquesta vegada a Sant Sadurní d'Anoia. FEGP Advising és una iniciativa de la Federació Empresarial del Gran Penedès.

22.03.2018

El rector de la UPC al Fòrum Gran PenedèsFrancesc Torres, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, ha estat el ponent convidat en el darrer esmorzar col·loqui del Fòrum Gran Penedès. L’acte ha comptat amb el patrocini de Grup Quatre i la col·laboració del restaurant Marejol.

22.03.2018

Dones d'Empresa celebren el 10è aniversariEl col·lectiu Dones d’Empresa, vinculat a la Federació Empresarial del Gran Penedès, ha celebrat el seu desè aniversari a l’Hotel Melià Sitges amb la participació de 120 assistents. En el transcurs del sopar es va reconèixer la trajectòria professional de Núria Salan, Àstrid Barqué, Begoña Cartagena i Eva Plazas.

15.03.2018

Novetats jurisprudencials en l'àmbit laboralAmb la col·laboració del bufet Roca Junyent, l’empresa Dekra, de treball temporal, i la FEGP han preparat una sessió informativa per exposar les principals novetats jurisprudencials en l’àmbit laboral. La ponència ha anat a càrrec d’Àlex Santacana, soci del departament laboral de Roca Junyent, i Pilar Baltar, associada sènior del departament laboral de Roca Junyent. L’acte ha tingut lloc al Col·legi d'Aparelladors, a Vilafranca del Penedès.

14.03.2018

Torna la iniciativa FEGP AdvisingUn any més, de la mà de la Mancomunitat Penedès Garraf, els membres del col·lectiu FEGP Advising participaran en una agenda de xerrades que tenen la intenció de difondre la cultura d’empresa i orientar a tots aquells que es volen posar pel seu compte o que tot just ho acaben de fer. Èric Enguita, d'ArtCava, ha participat en la sessió Start que ha tingut lloc a Sant Pere de Ribes.

13.03.2018

Es presenta l'Informe de Conjuntura EconòmicaDavid Moreno, consultor d'Activa Prospect, ha exposat les principals conclusions de l’Informe FEGP de Conjuntura Econòmica del segon semestre de 2017. Des de fa 14 anys, Activa Prospect rep l'encàrrec de la FEGP (abans, l'ADEPG) per a la realització d'aquest observatori de l'economia granpenedesenca. Avui, l'estudi és possible gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, a través de NODE Garraf, i la col·laboració de Caixa Bank i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

7.03.2018

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès i la FEGP signen un acord de col·laboracióAgnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal del Penedès, i Martí Sistané, president de la Federació Empresarial del Gran Penedès, han rubricat un protocol de suport recíproc per a la promoció econòmica del municipi baixpenedesenc. En l'acte de la signatura també hi era present Glòria Planas, cònsol de la FEGP al Vendrell.

5.03.2018

Fòrum Gran Penedès amb la directora del SOCMercè Garau, directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha estat la ponent de la sessió mensual del Fòrum Gran Penedès. L'esmorzar col·loqui compta amb el patrocini de Mútua Penedès i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

23.02.2018

La FEGP i Rius i Rius signen un conveni de col·laboracióAquest divendres el president de la FEGP, Martí Sistané, i l’administrador de la consultoria Rius & Rius Assessors, Miquel Rius, van signar l’acord de col·laboració que serà especialment satisfactori per a les empreses del sector vitivinícola i agroalimentari. A partir del conveni, Rius & Rius oferirà assessorament i col·laborarà amb la FEGP en la producció d’accions formatives i informatives.

23.02.2018

Contactes en 5 minutsDones d'Empresa, col·lectiu vinculat a la FEGP, ha organitzat una de les seves sessions d'interrelació comercial a la seu vilanovina de l'entitat. En aquesta ocasió, Gemma Traductora, INW Comunicacions, Nemo Consultores i Turismo Vivencial han estat les empreses que han presentar els seus productes i serveis a la resta d'assistents.

20.02.2018

Noves normes en la LOPDDe la mà de Windat-Aislopd, la FEGP ha organitzat una sessió informativa sobre els canvis normatius de la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) que entraran en vigor a partir del mes de maig. La xerrada ha tingut lloc al Centre Àgora, a Vilafranca del Penedès, i ha estat conduïda per Jordi Ruiz, tècnic Jurídic LOPD d’Aislopd, i Jordi Ventura, director d'Estratègia d'Aislopd.

15.02.2018

Workshop Desing ThinkingEnrique Conches i Sella Masselink, membres de la comunitat Smoothie Innovators, han preparat un taller d’innovació en la modalitat Workshop Design Thinking, amb el propòsit d'aprendre a enfocar la innovació en els productes i serveis de la companyia, posant el centre en l'usuari. La sessió ha tingut lloc a la seu de la FEGP a Vilafranca del Penedès.

09.02.2018

L'esmorzar comercial dels socis de la FEGPFormació i Treball, Gemma Traductora, INW Comunicacions, Judith Antolín Studio, Moving Coaching i Salut i Treball han estat les empreses que s'han presentat en la darrera sessió del cicle FEGP 7x7'. La trobada d'interrelació comercial ha comptat amb el patrocini de Cafès Novell i La Granja Foods.

8.02.2018

La FEGP dóna la benvinguda als nous socisLa Federació Empresarial del Gran Penedès ha donat la benvinguda a les empreses que recentment s'han incorporat a l'entitat. Tot dinant, els assistents han tingut l'oportunitat de conèixer els serveis que els ofereix la Federació i saludar els seus nous companys. La trobada ha tingut lloc al restaurant del càmping Vilanova Park.

2.02.2018

Acord de col·laboració entre el CEC i la FEGPMartí Sistané, president de la Federació Empresarial del Gran Penedès, i Joan B. Casas, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, han signat el conveni de col·laboració entre les dues entitats. La rúbrica ha tingut lloc a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca del Penedès. L’acord de col·laboració preveu compartir informacions i afavorir els socis d’una i altra entitat amb un major nombre de prestacions.

1.02.2018

Empresa i entorn: una visió socioeconòmicaJoan B. Casas, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, ha professat la conferència Empresa i entorn: una visió socioeconòmica del present i del futur, a l'edifici L'Enològica, a Vilafranca del Penedès. L'acte ha aplegat una trentena de directius i empresaris.

1.02.2018

Comença la 15a edició del PDPL'Escola de Direcció d'Empresa ha donat el tret de sortida a la 15a promoció del Programa de Direcció de Pimes (PDP). Entre els diferents continguts del curs, destaquen els casos reals d'empreses del Gran Penedès. En la primera sessió, els alumnes han conegut Vilanova Cafès i Patates Piqué de la mà del seu màxim responsable, Marcel Ferré.

31.01.2018

Se signa el conveni entre Masies del Penedès i la FEGPSanti Carda, per part de la Federació Empresarial del Gran Penedès, i Raimon Olivella, per part de Masies del Penedès, s'han trobat a la seu vilafranquina de la FEGP per signar l'acord de col·laboració entre ambdues associacions. El conveni preveu la compartició de recursos i la promoció conjunta d’activitats relacionades amb el turisme rural.

30.01.2018

Treballar al Gran PenedèsFrancesc Rica, secretari general de la UGT a l'Alt Penedès, l'Anoia i el Garraf, i Albert Rodríguez, representant de CC.OO. a l'Alt Penedès i el Garraf, han estat els ponents convidats a la primera sessió d'enguany del cicle Fòrum Gran Penedès. La sessió ha rebut el patrocini de Grup Quatre i la col·laboració del restaurant Marejol.

23.01.2018

David Boada presenta Las 5 dimensiones de la ventaL’empresari vilafranquí David Boada ha compendiat el seu bagatge en un llibre que es presenta com un repertori de noves tendències en la gestió d'una empresa pel que fa al màrqueting i les vendes. El volum s’ha editat amb el títol Las 5 dimensiones de la venta i s'ha presentat al Vinseum, a Vilafranca del Penedès, amb la col·laboració de la FEGP.

18.01.18

 amb el patrocini de: