FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog FEGP
La FP no és la que necessitem les empreses

formacioLa taxa d’atur del Gran Penedès està en un 13,5%, gairebé un punt i mig per damunt de la mitjana catalana. La realitat és contundent: prop de vint-i-un mil residents en el nostre econosistema granpenedesenc estan buscant feina. En canvi, les empreses no troben personal tot just quan, ara sí, estan disposades a augmentar les seves plantilles. Ensems la vitalització econòmica s’observa un declivi del mercat laboral, que no pot donar resposta a la demanda de les companyies. Els departaments de RRHH han d’importar mà d’obra competent d’altres demarcacions, cosa que genera un maldecap afegit perquè no és fàcil consolidar els llocs de treball amb personal no resident a la mateixa zona, tret dels perfils directius. Què ens està passant? Les mirades més crítiques es centren en la formació professional i en la formació ocupacional. La formació ocupacional ja fa temps que està damnada per un Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que ha esdevingut una macroestructura ineficaç i farcida de vicis burocràtics i peremptorietats fàtues. Sempre de manera subreptícia -ells sabran per què- els tècnics dels departaments d’ocupació que estan a peu de carrer, i que coneixen com ningú les vergonyes del sistema, blasmen la seva operativitat. Pel que fa a la formació professional, aquesta és la ventafocs dels sistema reglat. Les modalitats de formació en alternança -particularment, la dual- van despertar les majors expectatives tant a les empreses com en les mateixes factories de cicles de FP. Des del primer moment, la direcció general de la Formació Professional n’ha fet valoracions positives, però contradictòries. Segons uns i altres -aquells i aquelles que ho pateixen a les aules- la posada en marxa de la FP Dual va ser precipitada. Han passat set anys i en prou feines s’han reparat les esquerdes d’una implementació sobtada. Es pot dir que la dual funciona, més o menys, perquè està dopada, però no pas perquè hagi satisfet les expectatives polítiques, com tampoc les dels docents. Cal interpretar que la FP està ben tutelada però mal planificada. Caldria abocar-hi molts més recursos per fer-la més atractiva i per categoritzar-la socialment. Si hi ha una assignatura pendent més que cap altra aquesta és la necessitat de prestigiar la formació professional. A més, cal duplicar els pressupostos per diversificar el catàleg de cicles formatius, fer-los més eficients i dotar les instal·lacions amb laboratoris, tallers i àrees d’experimentació. Només així podrem atraure més alumnes i conjugar el binomi formació i empresa. Ara no hi ha manera. Isidre Also Torrents Secretari general · FEGP @isidrealso

 

 
« 1 2 3 4 5 »
Notícies d'empresa
 
Autocam estrena concessionari Land Rover
04-06-18

Aquest dijous, 7 de juny, a les 8 del vespre a Autocam 4X4 tindrà lloc l'acte d'inauguració del nostre nou concessionari exclusiu Land Rover a Vilafranca del Penedès (Avinguda Tarragona, 96 de Vilafranca del Penedès). Amb música en directe, l'actuació del Falcons de Vilafranca, un aperitiu, un regal d'un producte LAND ROVER a tots els assistents, i a més, sorteig de regals exclusius LAND ROVER. Confirmeu la vostra assistència al 938 172 233.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Artcava ha promogut una pluja d’idees per millorar el seu projecte d’enoturisme
30-05-18

En el marc de les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès, es va portar a terme un laboratori d’emprenedoria i innovació per reflexionar al voltant de l’enoturisme. Els 40 participants poder visitar el celler Artcava a Avinyonet i tot seguit van participar a l’Ideató d’enoturisme amb l’objectiu de trobar bones idees per emprendre un nou negoci dins de l’enotirusme al Penedès.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Cultivare Xarel·lo de Domènech.Vidal, millor vi blanc d’Espanya
29-05-18

Cultivare Xarel·lo 2015 de Domènech.Vidal s’ha endut el prestigiós Spanish Wine Trophy del concurs International Wine Challenge (IWC) de Londres. Aquest guardó situa aquest vi com el millor blanc d’Espanya per segon any (2016 i 2018).

Marta Vidal, CEO de Vallformosa, ha destacat la rellevància d’aquest reconeixement internacional de prestigi ja que “consolida la nostra aposta per la màxima qualitat amb vins de vinyes velles elaborats amb varietats autòctones”. Marta Vidal afegeix que “és un orgull poder situar els nostres vins i caves en la primera divisió qualitativa mundial”.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Instatec participa a la jornada ''L´energia fotovoltaica a l'empresa'' el 5 de juny a Vilafranca
29-05-18

Xavier Hill, enginyer tècnic industrial de l’empresa Instatec Serveis Energètics, serà l'encarregat de parlar de les oportunitats d’aprofitament solar a la indústria. La ponència està emmarcada en la jornada de debat ''L'energia fotovoltaica a l'empresa'' que organitza l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el proper 5 de juny.

Podeu consultar el programa i cursar les inscripcions a l'enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Le Méridien Ra arrenca la temporada amb totes les habitacions renovades i moltes novetats
25-05-18

Le Meridien Ra Hotel Beach & Spa, de la cadena Marriott International, obre la temporada amb moltes novetats. Des de la renovació de totes les seves 144 habitacions, les sales de reunions i del gimnàs, fins al redisseny del Beach Club passant per l'obertura del nou restaurant Lo Mam, encapçalat pel xef Jordi Guillem.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Totes les novetats de Mas Albornà
25-05-18

El restaurant El Cigró d'Or de Vilafranca va ser l'escenari de la presentació de Mallart 1916, la nova etapa d'aquesta empresa centenària de la Llacuna en aliança amb Mas Albornà. Aquesta notícia encapçala el butlletí digital de Mas Albornà però està treballant en d'altres projectes, no us ho perdeu!

 > imprimir > pujar pàgina

 
Salut Dental Penedès: els millors implants dentals de Vilafranca
23-05-18

Una correcta aplicació dels implants garanteix una cura bucodental sòlida i de llarga durada. És per això que l’equip de cirurgians de Salut Dental Penedès aposta per una implantologia de qualitat gràcies a l’aplicació dels més avançats recursos tecnològics. Els productes anestèsics d’última generació que utilitza Salut Dental Penedès fan que l’experiència implantològica operatòria i post operatòria sigui pràcticament indolora. Llegiu més al darrer butlletí digital.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Tast de vins Scala Dei al Coolinary
22-05-18

El sommelier Xavi Nolla presentarà aquest tast de vins de monestir, tot un luxe del món de la vinicultura. El tast ve de la mà de Codorníu Raventós que proposen degustar els vins de monestir de Scala Dei de l'Abadia de Poblet, l'únic celler de Catalunya dins d'un monument històric.

La proposta de Coolinary és per aquest dijous, a les 19h30. Més informació i reserves al 935 222 764.

 > imprimir > pujar pàgina

 
L´International Wine Challenge ‘banya’ d´or Domènech.Vidal
18-05-18

Els penedesencs Cultivare Xarel·lo i Sumoll-Samsó s’enduen dues de les tres medalles d’or concedides a vins catalans.

El prestigiós concurs britànic International Wine Challenge (IWC) ha distingit amb dues de les tres medalles d’or concedides a vins catalans als dos vins icona de Domènech.Vidal de la casa Vallformosa. A més, els Cultivare Xarel·lo 2015 i Cultivare Sumoll-Samsó 2013 són els únics vins emparats per la Denominació d’Origen Penedès que s’han endut la preuada medalla d’or.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Torre del Veguer aposta decididament per l´enoturisme amb el nou Wine Center ''La Sínia''
18-05-18

Torre del Veguer ha emprès aquest any decidits passos per ser un referent en Enoturisme amb la inauguració, aquest mes de maig, del Wine Center “La Sínia”, un espai- museu on s'ofereix degustació de vins a copes als visitants.

Una de les principals joies d'aquest nou espai és una àmfora romana de més de 2.000 anys que es conservava a l'interior de les dependències privades de Torre del Veguer i que ara es comparteix amb els visitants. Aquesta àmfora de la Tarraco romana va ser adquirida a la ciutat de Tarragona l’any 1940 per Agustín Ferrer-Vidal Goytisolo, besavi de l'actual director del celler, Joaquín Gay de Montellà Estany.

 > imprimir > pujar pàgina

 

 
FEU-NOS ARRIBAR LES VOSTRES NOTÍCIES

Les empreses i entitats associades poden enviar els seus comunicats de premsa a la FEGP per tal que les seves notícies surtin publicades a la revista Perspectiva. Si es vol acompanyar l'escrit d'una fotografia o del logotip de l'empresa ens el poden fer arribar a l'adreça comunicacio@fegp.cat


Nom i cognoms
Correu-e
Assumpte
Text
 
Escrigui els caràcters mostrats a la imatge següent:
 
Imatge:
 
Caràcters:
  La imatge conté 5 caràcters.
No es distingeix entre majúscules i minúscules.
 
 amb el patrocini de: