FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog FEGP
La FP no és la que necessitem les empreses

formacioLa taxa d’atur del Gran Penedès està en un 13,5%, gairebé un punt i mig per damunt de la mitjana catalana. La realitat és contundent: prop de vint-i-un mil residents en el nostre econosistema granpenedesenc estan buscant feina. En canvi, les empreses no troben personal tot just quan, ara sí, estan disposades a augmentar les seves plantilles. Ensems la vitalització econòmica s’observa un declivi del mercat laboral, que no pot donar resposta a la demanda de les companyies. Els departaments de RRHH han d’importar mà d’obra competent d’altres demarcacions, cosa que genera un maldecap afegit perquè no és fàcil consolidar els llocs de treball amb personal no resident a la mateixa zona, tret dels perfils directius. Què ens està passant? Les mirades més crítiques es centren en la formació professional i en la formació ocupacional. La formació ocupacional ja fa temps que està damnada per un Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que ha esdevingut una macroestructura ineficaç i farcida de vicis burocràtics i peremptorietats fàtues. Sempre de manera subreptícia -ells sabran per què- els tècnics dels departaments d’ocupació que estan a peu de carrer, i que coneixen com ningú les vergonyes del sistema, blasmen la seva operativitat. Pel que fa a la formació professional, aquesta és la ventafocs dels sistema reglat. Les modalitats de formació en alternança -particularment, la dual- van despertar les majors expectatives tant a les empreses com en les mateixes factories de cicles de FP. Des del primer moment, la direcció general de la Formació Professional n’ha fet valoracions positives, però contradictòries. Segons uns i altres -aquells i aquelles que ho pateixen a les aules- la posada en marxa de la FP Dual va ser precipitada. Han passat set anys i en prou feines s’han reparat les esquerdes d’una implementació sobtada. Es pot dir que la dual funciona, més o menys, perquè està dopada, però no pas perquè hagi satisfet les expectatives polítiques, com tampoc les dels docents. Cal interpretar que la FP està ben tutelada però mal planificada. Caldria abocar-hi molts més recursos per fer-la més atractiva i per categoritzar-la socialment. Si hi ha una assignatura pendent més que cap altra aquesta és la necessitat de prestigiar la formació professional. A més, cal duplicar els pressupostos per diversificar el catàleg de cicles formatius, fer-los més eficients i dotar les instal·lacions amb laboratoris, tallers i àrees d’experimentació. Només així podrem atraure més alumnes i conjugar el binomi formació i empresa. Ara no hi ha manera. Isidre Also Torrents Secretari general · FEGP @isidrealso

 

 
« 1 2 3 4 5 »
Notícies d'empresa
 
Aquest dijous, portes obertes a Intelblast & Eniceco
18-06-18

INTELblast & enICEco celebra aquest dijous l'Open day - Jornades Portes Obertes, a les seves instal·lacions de Vilanova i la Geltrú. En la sessió, que comença ales 11h, es presentaran les diferents tecnologies de les quals en són referent: neteja criogènica, neteja per Ultrasons, neteja-preparació de superfícies per abrasius i es mostraran les aplicacions de les tecnologies. Per assistir, només cal confirmar assistència al 696 632 697.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Menció d´Honor a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya el 2017, dins la categoria New Horitzons
18-06-18

Les (des)ventures d'un petit heroi, a la força, que condemnat pels ''senyors de la guerra'' fuig desert enllà cap on diuen que la gent és... El camí de Marwan de Patrícia de Arias i il·lustrat per Laura Borràs es presentarà dimecres, 20 de juny, a les 18h30 al Pòsit de Pescadors, a Vilanova i la Geltrú, una nova proposta del Cep i la Nansa.

 > imprimir > pujar pàgina

 
L´acompanyament professional dels infants i adolescents en el procés de dol, tema central de les VII Jornades sobre el dol
14-06-18

El Consorci Sanitari del Garraf (CSG) ha celebrat les VII Jornades sobre el dol “Ajudar a viure el final de la vida” a l’Hospital Residència Sant Camil. En aquesta setena edició hi han participat més de 140 professionals de l’àmbit de la salut i social i del món educatiu, per parlar sobre l’acompanyament durant el procés de dol dels infants i adolescents quan perden un ésser estimat.

Aquestes jornades estan organitzades pel Consorci Sanitari del Garraf, juntament amb la Fundació Privada Hospital Residència Sant Camil, el Centro de Humanización de la Salud i la Fundació Obra Social “la Caixa”. Totes quatre entitats treballen activament per potenciar el suport psicosocial a les persones amb malalties avançades en el procés d’acompanyament al final de la vida i a les seves famílies.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Previsora General renova la seva certificació del segell de responsabilitat EthSI
13-06-18

Previsora General · Mútua Penedès ha renovat la seva certificació del segell EthSI que garanteix que és una companyia dins el sector assegurador que té en compte els aspectes relacionats amb un comportament ètic de la organització. El principal aspecte i més important és el fet de ser una mutualitat, un dels mecanismes que permet prevenir la desigualtat social. Altres paràmetres que certifiquen el seu comportament ètic són la responsabilitat social, la inversió socialment responsable, la transparència i la vinculació a l'economia social.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Amb l’aplicació de mesures de conciliació laboral, a Vallformosa s’ha aconseguit una organització més competitiva
13-06-18

Amb motiu de la Setmana dels Horaris, Respon.cat entrevista Joan Suriol, director de RH de Vallformosa. Suriol afirma que amb l’aplicació de mesures de conciliació laboral a Vallformosa s’ha aconseguit un millor clima laboral que ha comportat una millora en el rendiment de l’equip de treball i una organització més competitiva.

Vallformosa ha implantat mesures de flexibilitat horària per fer compatible la vida laboral, familiar, personal i social de les persones. En el transcurs dels últims anys, en l’Àrea de Serveis Centrals de Vallformosa han passat d’un horari fixe i rígid a un horari totalment flexible dintre d’uns paràmetres marcats per l’empresa, el treballador decideix l’horari que més li convé. Llegiu l'entrevista completa a l'enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 
'Una tripulació molt especial', per lluitar contra la malaltia de Chron infantil
11-06-18

L'editorial El Cep i la Nansa i la plataforma Edita.cat estan impulsant el projecte 'Una tripulació molt especial'. L'autora del llibre, Pili Galve, ens explica en un conte el que ha de viure cada dia el seu fill amb la malaltia de Crohn i com hi pot fer front gràcies a uns pirates molt especials. Els drets d’autor d’aquest llibre es destinaran al projecte: Implicacions de la disbiosi en l’aparació i perpetuació de la malaltia inflamatòria intestinal pediàtrica. Dirigit pel Dr. Oscar Segarra Cantón – De la Unitat de Gastroenterologia, Hepatologia i Suport Nutricional del Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron. Si voleu ajudar en l'esprint final del projecte cliqueu aquí.

 > imprimir > pujar pàgina

 
A Prysmian Club ja estan disponibles els Llibres Blancs de la Instal·lació de cables i accessoris per a baixa i mitja tensió
11-06-18

El butlletí digital de Prysmian Group inclou articles tècnics però també ens ofereix els manuals d'instal·lació de cables i accessoris per a baixa i mitja tensió. No us perdeu tots els detalls a l'enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Noves propostes d'estiu de Vitampleni
08-06-18

Vitampleni dóna la benvinguda a l'estiu amb tot un ventall de propostes i tallers per cuidar-se. Especial revetlla healthy i molona alhora amb showcookings online de patés vegetals i aperitius fàcils i saludables. Campus per a nens i xerrades per començar l´estiu trobant-te genial: salut hormonal, salut intestinal… i molt més! Podeu llegir totes les propostes a l´enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Una novel·la a favor de la lluita contra el càncer infantil
08-06-18

El Cep i la Nansa publica la novel·la infantil 'Vali la Valenta', de Ramon Grau, amb il·lustracions de Julilustrador, per a infants a partir de 7 anys. El 100% dels drets d´autor es destinaran a la campanya #ParaLosValientes, de l´Hospital Sant Joan de Déu, destinada a recaptar fons per a la construcció d´un centre d´oncologia pediàtrica.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Lavola celebra el dia del Medi ambient amb nou web
08-06-18

Ahir era el dia del Medi Ambient, enguany dedicat a la lluita contra la contaminació per plàstics. Lavola us convida a fer clic al vídeo i conèixer la nova etapa d´empresa que evoluciona i es reorganitza en solucions orientades a donar respostes integrals a les teves necessitats. Alhora, ha aprofitat l´efemèride per estrenar nova pàgina web.

 > imprimir > pujar pàgina

 

 
FEU-NOS ARRIBAR LES VOSTRES NOTÍCIES

Les empreses i entitats associades poden enviar els seus comunicats de premsa a la FEGP per tal que les seves notícies surtin publicades a la revista Perspectiva. Si es vol acompanyar l'escrit d'una fotografia o del logotip de l'empresa ens el poden fer arribar a l'adreça comunicacio@fegp.cat


Nom i cognoms
Correu-e
Assumpte
Text
 
Escrigui els caràcters mostrats a la imatge següent:
 
Imatge:
 
Caràcters:
  La imatge conté 5 caràcters.
No es distingeix entre majúscules i minúscules.
 
 amb el patrocini de: