FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog FEGP
La FP no és la que necessitem les empreses

formacioLa taxa d’atur del Gran Penedès està en un 13,5%, gairebé un punt i mig per damunt de la mitjana catalana. La realitat és contundent: prop de vint-i-un mil residents en el nostre econosistema granpenedesenc estan buscant feina. En canvi, les empreses no troben personal tot just quan, ara sí, estan disposades a augmentar les seves plantilles. Ensems la vitalització econòmica s’observa un declivi del mercat laboral, que no pot donar resposta a la demanda de les companyies. Els departaments de RRHH han d’importar mà d’obra competent d’altres demarcacions, cosa que genera un maldecap afegit perquè no és fàcil consolidar els llocs de treball amb personal no resident a la mateixa zona, tret dels perfils directius. Què ens està passant? Les mirades més crítiques es centren en la formació professional i en la formació ocupacional. La formació ocupacional ja fa temps que està damnada per un Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que ha esdevingut una macroestructura ineficaç i farcida de vicis burocràtics i peremptorietats fàtues. Sempre de manera subreptícia -ells sabran per què- els tècnics dels departaments d’ocupació que estan a peu de carrer, i que coneixen com ningú les vergonyes del sistema, blasmen la seva operativitat. Pel que fa a la formació professional, aquesta és la ventafocs dels sistema reglat. Les modalitats de formació en alternança -particularment, la dual- van despertar les majors expectatives tant a les empreses com en les mateixes factories de cicles de FP. Des del primer moment, la direcció general de la Formació Professional n’ha fet valoracions positives, però contradictòries. Segons uns i altres -aquells i aquelles que ho pateixen a les aules- la posada en marxa de la FP Dual va ser precipitada. Han passat set anys i en prou feines s’han reparat les esquerdes d’una implementació sobtada. Es pot dir que la dual funciona, més o menys, perquè està dopada, però no pas perquè hagi satisfet les expectatives polítiques, com tampoc les dels docents. Cal interpretar que la FP està ben tutelada però mal planificada. Caldria abocar-hi molts més recursos per fer-la més atractiva i per categoritzar-la socialment. Si hi ha una assignatura pendent més que cap altra aquesta és la necessitat de prestigiar la formació professional. A més, cal duplicar els pressupostos per diversificar el catàleg de cicles formatius, fer-los més eficients i dotar les instal·lacions amb laboratoris, tallers i àrees d’experimentació. Només així podrem atraure més alumnes i conjugar el binomi formació i empresa. Ara no hi ha manera. Isidre Also Torrents Secretari general · FEGP @isidrealso

 

 
« 1 2 3 4 5 »
Notícies d'empresa
 
Per celebrar el 16è aniversari al Cigró d'Or, nou horari
02-07-18

A partir d'aqeusta setmana, el Cigró d'Or obrirà les seves portes també els dilluns al migdia. D'aquesta forma, oferirà el seu menú diari de 15€ de dilluns a divendres i la carta gastronòmica els caps de setmana.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Previsora General-Mútua Penedès celebra la seva assemblea general de mutualistes
02-07-18

El passat 27 de juny es va celebrar a Barcelona l'assemblea general ordinària i extraordinària de mutualistes de Previsora General, Mutualitat de Previsió Social. L'Assemblea va comptar amb una destacada assistència de mil socis mutualistes de l'entitat. Es va fer un detallat repàs a la política general de l'Entitat i es van analitzar les magnituds econòmiques i financeres més rellevants. A destacar, una vegada més, la generació d'un excedent positiu, que en l'exercici 2017, igual que en exercicis anteriors, ha passat a nodrir els fons propis de la mutualitat. Al tancament del 2017, Previsora General va superar les 430.000 persones assegurades, amb més de 38.000 mutualistes i un volum de cartera de més de 19 milions d'euros.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Avantatges de la sedació conscient durant la visita al dentista
28-06-18

La sedació conscient durant la visita al dentista és un recurs que té com a objectiu garantir una vivència confortable i serena. El principal objectiu de l’equip de Salut Dental Penedès és escoltar cada pacient. Volem que estigui content i mantenir la seva salut bucal en condicions excel·lents. És per això que eliminar qualsevol incomoditat durant la seva estada a les nostres instal·lacions esdevé fonamental. Podeu llegir l'article complet en eldarrer butlletí digital.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Tornen les vetllades Iris Piano a l'Hotel Estela
27-06-18

L'Hotel Estela Barcelona · Hotel de l'Art us convida a les vetllades de cap de setmana amb música en directe al seu espai gastronòmic Iris. Cada dissabte al vespre del mes de juliol i els divendres i dissabtes el mes d'agost. Vegeu tots els detalls al web.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Arriba el Sopar de la Lluna al Mirador de les Caves
26-06-18

Dijous 28 de juny, Cal Blay us proposa al Mirador de les Caves arriba el sopar més esperat de l'any, el sopar sota la lluna amb música en directe i maridatge amb Corpinnat, la nova marca europea d'escumosos, segell de qualitat de sis grans cellers penedesencs. Gramona, Torelló, Llopart, Nadal, Recaredo i Sabaté i Coca.

 > imprimir > pujar pàgina

 
El Consorci Sanitari del Garraf incorpora un nou aparell de ressonància magnètica
25-06-18

El Servei de Diagnòstic per la Imatge del Consorci Sanitari del Garraf ha adquirit una nova ressonància magnètica. L’aparell disposa de tecnologia avançada d’alta precisió que garanteix una millora global de les característiques dels estudis que es realitzen i una disminució del temps de durada de la prova. Segons la Dra. Mercedes Rodríguez, cap de Servei de Diagnòstic per la Imatge, ''la nova màquina que s’ha instal·lat és més àmplia i això ha permès augmentar el confort de la persona, disminuir la sensació de claustrofòbia i la necessitat de sedació anestèsica. A més, s’ha instal·lat un panell lluminós al sostre que simula un cel amb núvols, que contribueix encara més a què el pacient se senti còmode i tranquil''.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Tallers d'estiu 2018 al Museu del Ferrocarril
22-06-18

Arriba el bon temps, els dies són més llargs i ve de gust fer activitats i passar més temps al carrer. El Museu del Ferrocarril proposa una infinitat d'activitats disponibles en els seus tallers d'estiu d'aquest 2018. Estan adreçats a Esplais, Casals i Escoles que fan activitats a l’estiu. Apunteu als més petits a gaudir del món dels trens! Consulteu tot el catàleg de propostes a l'enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Mistinguett puja a la passarel·la del 080 i se’n va de concerts al Vida Festival
22-06-18

La marca Mistinguett, de Vallformosa que ja va pujar a la passarel·la a l’edició d’hivern de la 080 Barcelona Fashion, el mes de febrer passat, torna a aliar-se amb la moda d’avantguarda del 25 al 29 de juny al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona. Al Village, de lliure accés, i a la zona VIP de la 080 Barcelona Fashion es serviran els moderns i glamourosos Brut i Brut Rosé Mistinguett, uns escumosos vestits estilosament de dalt a baix.

Al Festival Vida de Vilanova i la Geltrú, que es celebra del 28 de juny a l’1 de juliol, es podrà gaudir dels escumosos de Mistinguett a totes les barres i també de la música de formacions tan destacades com ara Franz Ferdinand, St. Vincent, Iron & Wine, Calexico, Los Planetas i They Might Be Giants entre molts d’altres. Mistinguett patrocina per primera vegada aquest festival de música de gran envergadura que se celebra a la Masia d'en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú. Una oportunitat única per donar a conèixer l’experiència Mistinguett.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Vallformosa celebra el 10è Sopar Solidari contra el Càncer
20-06-18

Divendres 13 de juliol, als jardins de la Masia Vallformosa, tindrà lloc la 10a edició del Sopar Solidari. Com cada any, els beneficis aniran per l'Institut Català d'Oncologia i a l'associació penedesenca Ampert. Enguany és el 10è aniversari d'aquest sopar tant emblemàtic que serà dirigit i presentat pel periodista Xavier Grasset. Ja podeu fer la vostra reserva a l'enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Cursos d'oficis amb matrícula oberta a Preconlab
20-06-18

Preconlab anuncia la propera convocatòria pel mes de juliol de formació homologada del 2n cicle d'ofici (20 hores) per al sector de la construcció. Consulteu els detalls dels cursos i gestioneu les inscripcions a l'enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 

 
FEU-NOS ARRIBAR LES VOSTRES NOTÍCIES

Les empreses i entitats associades poden enviar els seus comunicats de premsa a la FEGP per tal que les seves notícies surtin publicades a la revista Perspectiva. Si es vol acompanyar l'escrit d'una fotografia o del logotip de l'empresa ens el poden fer arribar a l'adreça comunicacio@fegp.cat


Nom i cognoms
Correu-e
Assumpte
Text
 
Escrigui els caràcters mostrats a la imatge següent:
 
Imatge:
 
Caràcters:
  La imatge conté 5 caràcters.
No es distingeix entre majúscules i minúscules.
 
 amb el patrocini de: