FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog FEGP
La FP no és la que necessitem les empreses

formacioLa taxa d’atur del Gran Penedès està en un 13,5%, gairebé un punt i mig per damunt de la mitjana catalana. La realitat és contundent: prop de vint-i-un mil residents en el nostre econosistema granpenedesenc estan buscant feina. En canvi, les empreses no troben personal tot just quan, ara sí, estan disposades a augmentar les seves plantilles. Ensems la vitalització econòmica s’observa un declivi del mercat laboral, que no pot donar resposta a la demanda de les companyies. Els departaments de RRHH han d’importar mà d’obra competent d’altres demarcacions, cosa que genera un maldecap afegit perquè no és fàcil consolidar els llocs de treball amb personal no resident a la mateixa zona, tret dels perfils directius. Què ens està passant? Les mirades més crítiques es centren en la formació professional i en la formació ocupacional. La formació ocupacional ja fa temps que està damnada per un Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que ha esdevingut una macroestructura ineficaç i farcida de vicis burocràtics i peremptorietats fàtues. Sempre de manera subreptícia -ells sabran per què- els tècnics dels departaments d’ocupació que estan a peu de carrer, i que coneixen com ningú les vergonyes del sistema, blasmen la seva operativitat. Pel que fa a la formació professional, aquesta és la ventafocs dels sistema reglat. Les modalitats de formació en alternança -particularment, la dual- van despertar les majors expectatives tant a les empreses com en les mateixes factories de cicles de FP. Des del primer moment, la direcció general de la Formació Professional n’ha fet valoracions positives, però contradictòries. Segons uns i altres -aquells i aquelles que ho pateixen a les aules- la posada en marxa de la FP Dual va ser precipitada. Han passat set anys i en prou feines s’han reparat les esquerdes d’una implementació sobtada. Es pot dir que la dual funciona, més o menys, perquè està dopada, però no pas perquè hagi satisfet les expectatives polítiques, com tampoc les dels docents. Cal interpretar que la FP està ben tutelada però mal planificada. Caldria abocar-hi molts més recursos per fer-la més atractiva i per categoritzar-la socialment. Si hi ha una assignatura pendent més que cap altra aquesta és la necessitat de prestigiar la formació professional. A més, cal duplicar els pressupostos per diversificar el catàleg de cicles formatius, fer-los més eficients i dotar les instal·lacions amb laboratoris, tallers i àrees d’experimentació. Només així podrem atraure més alumnes i conjugar el binomi formació i empresa. Ara no hi ha manera. Isidre Also Torrents Secretari general · FEGP @isidrealso

 

 
« 1 2 3 4 »
Notícies d'empresa
 
Banc Sabadell llança una Línia ICO en condicions preferents
11-07-18

Banc Sabadell posa en marxa una línia per finançar les inversions en eficiència energètica dels sectors industrial i comercial, així com del Sector de l’hostaleria. Consulteu els detalls i els avantatges exclusius pels socis FEGP a l'enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Lavola: Les pimes poden estalviar diners i energia gràcies a l’Institut Català d’Energia
10-07-18

Diverses petites i mitjanes indústries de Catalunya s’han beneficiat del servei d’assistència que ha promogut l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) en matèria d’estalvi i eficiència energètica. Durant varis mesos, les empreses han pogut conèixer indicadors de consum d’energia, cost i emissions de CO2 generades a l’any. Gràcies a aquesta assistència, les indústries han rebut informació sobre com millorar l’eficiència energètica.

Llegiu aquest article i la resta de novetats de Lavola al butlletí digital.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Cinema sota els estels a l'Agrotast de Cevipe El Vendrell
09-07-18

FILM, el Cicle de cinema sota els estels al pati de la Cooperativa del Vendrell, ja està a punt. A partir del 19 de juliol, cada dijous, podeu gaudir de la terrassa de l'Agrotast amb les projeccions de Guardianes de la Galaxia, Coco, Kingsman 2 i Tadeo Jones 2. Tots els detalls a la pàgina de Facebook de l'Agrotast de Cevipe.

 > imprimir > pujar pàgina

 
La Fundació Mas Albornà presenta la Memòria d´Activitats 2017
06-07-18

En un exercici de transparència i compromís tant amb la societat com amb el territori, la Fundació Mas Albornà ha realitzat un resum de la seva activitat, el qual pren forma de Memòria. En aquest enllaç hi trobareu les actuacions i els indicadors més rellevants d’allò que s'ha dut a terme l’últim any per tal d’ajudar a tenir una imatge clara del que ha suposat el 2017 per la Fundació a tots nivells: laboral, social i empresarial.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Viatge gastronòmic per al món i música en viu: així són les nits temàtiques de Dolce Sitges aquest estiu
05-07-18

Dolce Sitges, l'hotel de cinc estrelles amb espectaculars vistes al Mediterrani, celebra una nova edició de les seves esperades nits d'estiu temàtiques. Fins al setembre, la terrassa del Restaurant Verema es converteix en un espai polifacètic que acollirà la més variada gastronomia i la millor música de grups emergents del panorama nacional i internacional. Rendint homenatge a la multiculturalitat dels hostes de l'hotel, cada dia de la setmana, de 20h a 23h, està dedicat a una cultura diferent, des de l'asiàtica fins a l'americana. Més informació a www.dolcesitges.com.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Estudiants del Master on Wine Tourism Innovation (WINTUR) visiten el Penedès
04-07-18

El Màster Wine Tourism és una formació interuniversitària que neix de l’entesa entre les universitats de tres grans regions vitivinícoles del món: Bordeus, Porto i Catalunya. Coordinada acadèmicament per la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona i amb la col·laboració d'empreses com Qualiavins, aquest 2018 han graduat la primera promoció que s’ha format durant els darrers dos anys. Part del projecte formatiu inclou l’anomenat Summer School, que porta els estudiants a visitar les zones vitivinícoles de les regions organitzadores. Enguany, els estudiants visiten Catalunya i entre el 2 i el 8 de juliol tindran ocasió de descobrir paisatges del Penedès i l’Empordà, així com també participar en activitats relacionades amb el leit motiv de la trobada: la música i el vi.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Durant el mes de juliol Incognos ofereix un estudi de satisfacció de clients totalment gratuït
03-07-18

Incognos ofereix una eina innovadora amb la qual es pot tenir informació clau i precisa de la valoració que fan els clients sobre els principals aspectes de l'empresa. Aquest mes de juliol, es regala una prova gratuïta. Només cal que el es disposi d’un dispositiu electrònic (ordinador, tablet o mòbil) connectat a Internet, i la implicació d’alguna persona de l'equip. Per a més informació contacteu info@incognos.cat.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Per celebrar el 16è aniversari al Cigró d'Or, nou horari
02-07-18

A partir d'aqeusta setmana, el Cigró d'Or obrirà les seves portes també els dilluns al migdia. D'aquesta forma, oferirà el seu menú diari de 15€ de dilluns a divendres i la carta gastronòmica els caps de setmana.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Previsora General-Mútua Penedès celebra la seva assemblea general de mutualistes
02-07-18

El passat 27 de juny es va celebrar a Barcelona l'assemblea general ordinària i extraordinària de mutualistes de Previsora General, Mutualitat de Previsió Social. L'Assemblea va comptar amb una destacada assistència de mil socis mutualistes de l'entitat. Es va fer un detallat repàs a la política general de l'Entitat i es van analitzar les magnituds econòmiques i financeres més rellevants. A destacar, una vegada més, la generació d'un excedent positiu, que en l'exercici 2017, igual que en exercicis anteriors, ha passat a nodrir els fons propis de la mutualitat. Al tancament del 2017, Previsora General va superar les 430.000 persones assegurades, amb més de 38.000 mutualistes i un volum de cartera de més de 19 milions d'euros.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Avantatges de la sedació conscient durant la visita al dentista
28-06-18

La sedació conscient durant la visita al dentista és un recurs que té com a objectiu garantir una vivència confortable i serena. El principal objectiu de l’equip de Salut Dental Penedès és escoltar cada pacient. Volem que estigui content i mantenir la seva salut bucal en condicions excel·lents. És per això que eliminar qualsevol incomoditat durant la seva estada a les nostres instal·lacions esdevé fonamental. Podeu llegir l'article complet en eldarrer butlletí digital.

 > imprimir > pujar pàgina

 

 
FEU-NOS ARRIBAR LES VOSTRES NOTÍCIES

Les empreses i entitats associades poden enviar els seus comunicats de premsa a la FEGP per tal que les seves notícies surtin publicades a la revista Perspectiva. Si es vol acompanyar l'escrit d'una fotografia o del logotip de l'empresa ens el poden fer arribar a l'adreça comunicacio@fegp.cat


Nom i cognoms
Correu-e
Assumpte
Text
 
Escrigui els caràcters mostrats a la imatge següent:
 
Imatge:
 
Caràcters:
  La imatge conté 5 caràcters.
No es distingeix entre majúscules i minúscules.
 
 amb el patrocini de: