FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog FEGP
El llop

temporalNouriel Roubini és professor d'Economia a la Universitat de Nova York i president de la consultora RGE Monitor. L’any 2007 va guanyar notorietat i el sobrenom de Dr. Doom (Doctor Catàstrofe) per les seves encertades previsions sobre la recessió internacional desencadenada per la crisi de les hipoteques subprime. Recentment, Nouriel Roubini ha publicat un nou estudi en el què desenvolupa les raons per les quals considera que el 2020 es presentarà una nova crisi financera, seguida d'una recessió global. Si fa deu anys les seves previsions van ser considerades pessimistes gairebé per tothom, avui un allau d’economistes, gurus i d’altres intèrprets de l’economia s’han sumat incondicionalment a les seves prediccions i han sembrat la tardor de múltiples articles, conferències i dissertacions sobre la nova crisi financera que prediuen. Comparant-ho amb el canvi meteorològic sobtat que hem tingut aquests darrers dies, que hem passat de la màniga curta a l’abric d’un dia a l’altre, en l’entorn econòmic, empresarial (i sobretot financer) també hem passat, d’avui per demà, dels bons auguris, projectes empresarials i inversions a parlar de desacceleració, nova crisi financera o recessió econòmica global. Les raons que presenta Roubini per predir aquesta nova crisi, resumint-les molt i molt, es basen en que les polítiques d'estímul fiscal han tocat sostre i que ens trobem amb una economia sobre escalfada, que apunta cap a una inflació per sobre del que és recomanable. Aquest fet comportarà una pujada de tipus d’interès amb la conseqüent desacceleració, que s’espera sigui a nivell global, accentuada per la fragilitat dels països emergents i les dificultats de creixement de l’Eurozona, culpa dels ajustos de la política monetària i les friccions comercials. L’excés d’apalancament tant públic com privat provocarà una manca de liquiditat i vendes. Si ho sumem tot ja tenim la “tempesta perfecta” en la què, segons Roubini, hi haurà una gran escassetat d'eines per afrontar-la, cosa que provocarà que “la següent crisi i recessió pot ser fins i tot més greu i perllongada que l'anterior”. Dit així entenc l’alies de Doctor Catàstrofe. La darrera crisi ha estat molt profunda i la recuperació a hores d’ara no ha estat total, el que fa que visquem amatents i un pèl atemorits perquè no és repeteixi. Més encara si, com comenta Roubini, no hi haurà eines per afrontar-la. I potser no li falta raó ja que la realitat és que, a deu anys del col·lapse de Lehman Brothers, encara es debaten les causes i conseqüències de la crisi financera i si es van aprendre els ensenyaments necessaris per preparar-nos per a la pròxima. Haurem d’estar molt atents per si es confirmen els auguris de Roubini, però el que no podem fer és generar una crisi psicològica, induïda pel temor, que paralitzi l’economia. Potser és moment de recordar aquella història que s’explicava a les facultats d’economia i que deia: “Al costat d'una carretera hi havia un venedor de hot dog que, amb el que guanyava en aquell humil lloc, havia pogut enviar el seu fill a una de les millors universitats del país. El seu negoci prosperava i era feliç. Un bon dia, el noi va acabar els seus estudis i va tornar al seu poble. Conversant amb el seu pare, li va dir: -  Pare, que no escoltes la ràdio, ni la TV, ni llegeixes els diaris? El pare va respondre que no, I el seu fill va continuar dient: -  Estem patint una greu crisi, pare! Una de les pitjors. La situació és realment dolenta." El pare va escoltar les paraules del seu fill, que havia estudiat en una de les millors universitats del país, llegia els diaris, veia televisió i estava al cas de les notícies. De segur, sabria millor que ell el que estava passant. Pensant en la gran crisi que s'acostava, va començar a buscar salsitxes més econòmiques i va comprar un pa més barat. Els seus clients habituals aviat van notar la diferència i així, a poc a poc, va anar perdent la seva clientela. Les vendes anaven disminuint dia a dia. Passats uns mesos, el seu fill va tornar un cap de setmana per visitar la família i li va sorprendre veure el seu pare a casa, en lloc del seu lloc de treball. Quan li va preguntar què havia succeït amb un negoci pròsper de dues dècades, el seu pare li va respondre: -       Tenies raó fill. Veritablement, estàvem patint una gran crisi i jo no ho sabia.” Martí Sistané President de la FEGP

 

 
« 1 2 3 »
Notícies d'empresa
 
Portes Obertes a l'Hotel Estela de Sitges
14-11-18

Aquest diumenge, 18 de novembre, l'Hotel Estela Barcelona de Sitges obre les seves portes perquè puguem conèixer els seus espais tan per a casaments com per a actes d'empresa. La singularitat d'aquest hotel el fa molt atractiu per a fer esdeveniments de tot tipus acompanyats d'una bona gastronomia de l'Iris Gallery. PEr assistir a la jornada només cal apuntar-se per tal de tenir una cita personalitzada a www.hotelestela.com.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Domènech.Vidal torna a brindar-se a la gran pantalla del Most Festival
13-11-18

Els vins Domènech.Vidal (DO Penedès) patrocinen un any més la secció Brot del Most Festival dedicada als curtmetratges. Aquestes sessions seran demà 14 de novembre a les 20h, el dijous 15 a les 20h i el divendres 16 a les 22h al Teatre Municipal Cal Bolet de Vilafranca del Penedès. La secció Brot compta enguany amb una varietat més gran que mai, gràcies als 29 curts que la componen. Domènech.Vidal de Vallformosa també posa nom al premi del públic al millor curtmetratge del Festival. Un premi que resulta de les votacions dels espectadors un cop finalitzada les sessions i que s’entregarà durant la Gala de Cloenda el proper diumenge 18 de novembre.

 > imprimir > pujar pàgina

 
La Granja, premi al Creixement Empresarial en Innovació
13-11-18

La gala Nit del Gourmet Català ha premiat als millors productes gourmet catalans de l’any. En la seva IV edició, celebrada al Palau de Pedralbes, la Nit del Gourmet Català ha demostrat que els productes de la gastronomia catalana viuen un dels seus millors moments en innovació i qualitat. L'empresa penedesenca, La Granja, ha rebut el premi al Creixement Empresarial en Innovació per la seva decidida aposta per la innovació que l'ha portat un gran augment de la facturació i de la seva capacitat productiva.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Nova sala especial per a empreses al Celler Ferré i Catasús
08-11-18

El Celler Ferré i Catasús ha renovat la seva sala de reunions, l'han anomenat Sala Cap de Trons, fent referència al seu famós vi negre. Un nou parquet, wifi, projector i pantalla, està tot preparat per a rebre grups de fins a 50 persones per a qualsevol ocasió: reunió professional o familiar, seminaris, aniversaris, teambuilding ..... A més de gaudir de la sala, podreu afegir a l'estada una visita al celler i tast de vins, també disposen del restaurant Sumoll, on es pot gaudir d'un dinar o sopar amb cuina típica catalana i mediterrània, tot un plaer pel paladar. Per a més informació cliqueu a l'enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Per la Fira de Novembre... Munta i dirigeix el teu robot amb el CETIVG
07-11-18

En el marc de la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials del Garraf i l’Alt Penedès organitza la cinquena edició del taller ''Munta i dirigeix el teu robot'', perquè els més petits s’iniciïn en el món de la robòtica educativa i la tecnologia. El taller es presenta en dos torns el dissabte 10 de novemvre: Lego WeDo 1.0 i Lego Mindstorm, ambdós plantejats per estimular la curiositat, la determinació, la perseverança, mentre que els participants aprofundeixen, de manera lúdica, els seus coneixements de matemàtiques i física, de la mà de la tecnologia acompanyada de nous conceptes i noves tecnologies. Més informació i inscripcions a l'enllaç.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Formació Treball obre la primera Botiga Amiga a Vilanova i la Geltrú
05-11-18

La Fundació Formació i Treball inaugura una botiga ''Roba Amiga'' a la capital del Garraf. Els ingressos d’aquest establiment es destinen a programes de formació i inserció laboral per a persones en risc d’exclusió social. Roba amiga és un espai de venda al detall de roba, sabates i complements, a més d’oferir un contracte directe i estable a persones que tenen més difícil accedir a una oportunitat laboral (a formació i adquisició d’experiència professional) destaca com una eina mediambiental per allargar el cicle de vida a peces de roba que estan en perfecte estat per al seu ús. Gràcies a aquesta nova obertura s’han pogut contractar a tres persones, dues d’elles treballadores d’inserció.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Mallart 1916 Mas Albornà s’uneix al col·lectiu Créixer
30-10-18

La Fundació Mas Albornà-Mallart 1916 s’uneix al col·lectiu Créixer, una associació sense ànim de lucre formada per empreses socials de Catalunya que té per finalitat principal la generació de llocs de treball per les persones amb discapacitat i especials dificultats. La finalitat d’aquest projecte es la sensibilització d’un consum socialment i responsable, sumant oportunitats i compromís social. Aquests són uns valors que des de Mas Albornà sempre hem intentat definir en tots els nostres projectes i iniciatives i gràcies a aquesta sinergia o podem continuar definint. Llegiu més...

 > imprimir > pujar pàgina

 
Formació i treball presenta l´estudi ''Les empreses d´inserció: el futur de la inclusió socio-laboral''
29-10-18

En la jornada es van presentar les dades que revela l'estudi ''Quin és l'impacte social d'una empresa d'inserció'' basat i formulat des de Formació i Treballamb motiu de la celebració del seu 25è aniversari.

La publicació analitza i avalua l’impacte de la intervenció del programa d’inserció assentant les bases metodològiques de les avaluacions futures i reforçant el relat amb indicadors i resultats de com l’economia social i solidària està jugant un paper important en la construcció de nous models socioeconòmics. Per desenvolupar l’informe s’han realitzat entrevistes en profunditat a 73 persones que havien finalitzat el seu contracte d’inserció a Formació i Treball entre 2013 i 2018.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Plume, el nou producte icònic de Mistinguett Sparkling
29-10-18

L’estilosa ampolla d’aquest escumós Premium s’inspira en les plomes que Mistinguett, la vedet francesa més famosa de tots els temps, va utilitzar per primera vegada en un espectacle. En una glamurosa festa al Balcó de Mar de Sitges, i en el marc del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, es va presentar un dels productes més icònics de Vallformosa. Es tracta de l’escumós Plume de Mistinguett Sparkling, un Blanc de Noirs elaborat amb Pinot Noir amb tonalitats fresques, agradables i afruitades. Un escumós rodó, de bombolla fina, ideal per harmonitzar qualsevol situació.

 > imprimir > pujar pàgina

 
El Museu del Ferrocarril encén aquest diumenge La Mataró en el 170 aniversari del tren
25-10-18

El tren compleix 170 anys de història, evolució i innovació i per això, aquest mes d’octubre al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú està de celebració. En l'últim trimestre d'aquest any, el Museu organitza i participa en la celebració de diferents actes commemoratius del 170 aniversari de la circulació del primer tren entre Barcelona i Mataró (1848-2018). Aquest diumenge, 27 d'octubre, han preparat una jornada de portes obertes, des de les 10h30 a les 14h30 hores, molt especial: La locomotora Mataró tornarà a estar encesa amb vapor.

 > imprimir > pujar pàgina

 

 
FEU-NOS ARRIBAR LES VOSTRES NOTÍCIES

Les empreses i entitats associades poden enviar els seus comunicats de premsa a la FEGP per tal que les seves notícies surtin publicades a la revista Perspectiva. Si es vol acompanyar l'escrit d'una fotografia o del logotip de l'empresa ens el poden fer arribar a l'adreça comunicacio@fegp.cat


Nom i cognoms
Correu-e
Assumpte
Text
 
Escrigui els caràcters mostrats a la imatge següent:
 
Imatge:
 
Caràcters:
  La imatge conté 5 caràcters.
No es distingeix entre majúscules i minúscules.
 
 



amb el patrocini de: