FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog FEGP
Molt més que un sopar. La Nit de l’empresa de la FEGP.

lanitUn any més l’abril porta la Nit de l’Empresa de la FEGP. Empresaris/es, directius i directives i representants institucionals, Premis FEGP 2018, reconeixement de 18 empreses de les tres comarques del Gran Penedès; un acte multitudinari i, a opinió meva, necessari. És molt més que un sopar i ho és per 9 factors que em semblen essencials en una trobada d’aquestes característiques i que fan que any rere any l’èxit de convocatòria sigui tan important. 1. És un acte de reconeixement entre les pròpies empreses del territori i de celebració. En aquesta ocasió 18 empreses van ser reconegudes bé per la feina feta en temes d’innovació o en el sector turístic, o com a millor iniciativa emprenedora, o com a dona destacada, bé per la seva vinculació en temes ambientals i de sostenibilitat... I el guardó més preuat, el de l’Empresa de l’Any. Però el que em sembla més rellevant i alhora gratificant és que són les mateixes empreses del territori (que estan en el jurat dels premis) les que seleccionen aquelles organitzacions mereixedores dels guardons. Podríem dir que és un reconeixement entre iguals i això li dona encara més valor. També em sembla entranyable que les empreses veïnes d’un mateix entorn geogràfic “felicitin” les seves “empreses col·legues” pels seus 25, 50, 75, 100 anys.... 2. Un moment distès de trobada L’acte comença a les 8 del vespre a peu dret i en la zona exterior del recinte on es farà el sopar (enguany Finca Mas Solers). Possiblement aquest moment, fins a l’inici pròpiament del sopar, és l’estona de màxima relació i contacte. Ara saludes un, ara l’altre, sense pressa... Em vaig fixar que en aquella estona pràcticament ningú no estava pendent del mòbil. Unes ganes franques d’establir conversa, de saludar-te, de prendre interès per allò que t’explica l’altre. No és gens freqüent trobar estones i entorns com aquest que acabo de descriure. Per això em sembla tant valuós. 3.  Genera un sentiment d’orgull És aquest un sentiment molt íntim però estic convençuda que compartit. Sentir l’orgull de pertànyer a un entorn on hi ha tanta gent que treballa fort per tirar endavant les seves empreses, que arrisca les seves idees, el seu temps, els seus diners per fer-les fortes i fructíferes. 4.  Penses: “No estic sol/la” La feina de l’emprenedor/a, del directiu/va o de l’empresari/a és sovint molt solitària malgrat estar envoltats d’equips. La Nit de l’Empresa et fa adonar que hi ha molta altra gent que ha optat per aquest camí i que deu viure situacions diferents però alhora molt semblants a la teva. Ho intueixes en les converses, en les expressions, en el que es diu i en el que es calla. 5. Totes les generacions hi tenen cabuda però són especialment benvingudes les molt joves o les molt grans És un acte intergeneracional. En un moment del sopar un empresari em presentava orgullosíssim el seu jove fill que entrava a formar ja part de l’empresa. Després vaig ser jo qui li va presentar el meu sogre que venia a recollir el reconeixement dels 75 anys de l’empresa. Hi ha tant pocs llocs on es pugui celebrar amb tant orgull la joventut i la vellesa, l’aprenentatge i l’expertesa. Em commou. 6. Petites, grans, familiars, internacionals, organitzacions, entitats....... Aquesta barreja fa gran la trobada. En una mateixa taula poden conviure fàcilment una entitat bancària, amb un emprenedor/a autònom, amb una empresa familiar i una altra de més de 300 treballadors. Realitats ben diferents que enriqueixen la conversa i el pensament. 7. Empreses del gran Penedès La Nit d’empresa és possiblement el dia de l’any on s’estableixen més contactes i relacions entre persones vingudes de les tres comarques. Hi ha temps, ganes i el lloc permet aquest intercanvi Les realitats territorials es construeixen a partir de les relacions de les persones que hi conviuen. 8. Els governs i les empreses locals També en aquesta nit es dóna crec que la màxima concentració de regidors/es i alcaldes i alcaldesses que volen celebrar i reconèixer la feina i la dedicació de tantes persones que donen impuls, entre d’altres,  a les economies locals 9. L’excel·lència I tot això que succeeix una Nit de l’Empresa està preparat i executat amb la màxima excel·lència i rigor d’un equip professional amb una llarga experiència en l’organització d’aquest esdeveniment. Els 9 motius que he mirat de desgranar em semblen d’una gran riquesa, representen cada any un plus de motivació i empenta per a un munt de persones que fan una feina callada i silenciosa de gran tenacitat i constància. Maria Batet Valors d’Emprendre @mariabatetr

 

 
« 1 2 3 4 »
Notícies d'empresa
 
Le Méridien Ra arrenca la temporada amb totes les habitacions renovades i moltes novetats
25-05-18

Le Meridien Ra Hotel Beach & Spa, de la cadena Marriott International, obre la temporada amb moltes novetats. Des de la renovació de totes les seves 144 habitacions, les sales de reunions i del gimnàs, fins al redisseny del Beach Club passant per l'obertura del nou restaurant Lo Mam, encapçalat pel xef Jordi Guillem.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Totes les novetats de Mas Albornà
25-05-18

El restaurant El Cigró d'Or de Vilafranca va ser l'escenari de la presentació de Mallart 1916, la nova etapa d'aquesta empresa centenària de la Llacuna en aliança amb Mas Albornà. Aquesta notícia encapçala el butlletí digital de Mas Albornà però està treballant en d'altres projectes, no us ho perdeu!

 > imprimir > pujar pàgina

 
Salut Dental Penedès: els millors implants dentals de Vilafranca
23-05-18

Una correcta aplicació dels implants garanteix una cura bucodental sòlida i de llarga durada. És per això que l’equip de cirurgians de Salut Dental Penedès aposta per una implantologia de qualitat gràcies a l’aplicació dels més avançats recursos tecnològics. Els productes anestèsics d’última generació que utilitza Salut Dental Penedès fan que l’experiència implantològica operatòria i post operatòria sigui pràcticament indolora. Llegiu més al darrer butlletí digital.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Tast de vins Scala Dei al Coolinary
22-05-18

El sommelier Xavi Nolla presentarà aquest tast de vins de monestir, tot un luxe del món de la vinicultura. El tast ve de la mà de Codorníu Raventós que proposen degustar els vins de monestir de Scala Dei de l'Abadia de Poblet, l'únic celler de Catalunya dins d'un monument històric.

La proposta de Coolinary és per aquest dijous, a les 19h30. Més informació i reserves al 935 222 764.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Joaquim Budesca exposa a la Galeria Ismes
21-05-18

Fins demà encara podeu visita l'exposició de Joaquim Budesca a la Galeria Ismes, al Carrer Sant Pau, 20, de Vilanova i la Geltrú.

Aquesta exposició és un recull d'obres sobre paper realitzades amb diverses tècniques que ens mostren paisatges, bàsicament de la comarca del Garraf.

 > imprimir > pujar pàgina

 
L´International Wine Challenge ‘banya’ d´or Domènech.Vidal
18-05-18

Els penedesencs Cultivare Xarel·lo i Sumoll-Samsó s’enduen dues de les tres medalles d’or concedides a vins catalans.

El prestigiós concurs britànic International Wine Challenge (IWC) ha distingit amb dues de les tres medalles d’or concedides a vins catalans als dos vins icona de Domènech.Vidal de la casa Vallformosa. A més, els Cultivare Xarel·lo 2015 i Cultivare Sumoll-Samsó 2013 són els únics vins emparats per la Denominació d’Origen Penedès que s’han endut la preuada medalla d’or.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Torre del Veguer aposta decididament per l´enoturisme amb el nou Wine Center ''La Sínia''
18-05-18

Torre del Veguer ha emprès aquest any decidits passos per ser un referent en Enoturisme amb la inauguració, aquest mes de maig, del Wine Center “La Sínia”, un espai- museu on s'ofereix degustació de vins a copes als visitants.

Una de les principals joies d'aquest nou espai és una àmfora romana de més de 2.000 anys que es conservava a l'interior de les dependències privades de Torre del Veguer i que ara es comparteix amb els visitants. Aquesta àmfora de la Tarraco romana va ser adquirida a la ciutat de Tarragona l’any 1940 per Agustín Ferrer-Vidal Goytisolo, besavi de l'actual director del celler, Joaquín Gay de Montellà Estany.

 > imprimir > pujar pàgina

 
La Daurada presenta un nou espai gastronòmic aquest divendres
18-05-18

La Daurada presenta demà divendres, la novetat principal d'aquesta temporada, Marabanda, el nou espai gastronòmic i d’oci.

 > imprimir > pujar pàgina

 
Un llibre infantil per aprendre a estimar la Natura
15-05-18

El Cep i la Nansa presenta La cançó del bosc, un conte d'Àlex Tovar il·lustrat per Àfrica Fanlo. Es tracta d'una faula preciosa per aprendre a estimar la Natura. A través de la mirada d'una nena molt especial descobrirem per què és tan important respectar els cicles naturals, evitar el malbaratament dels recursos i viure de manera harmoniosa i sostenible

 > imprimir > pujar pàgina

 
Perspectives positives per a l'energia solar fotovoltaica a Espanya
14-05-18

Els últims indicadors registrats pel sector fotovoltaic espanyol i les perspectives d'evolució fan preveure l'inici d'una nova etapa de creixement i dinamisme. Un canvi de tendència que es pot veure confirmat pels 3.909 MW adjudicats a l'energia fotovoltaica, dels més de 5.037 MW reservats a les renovables, en la subhasta organitzada pel Govern el passat mes de juliol. Aquests projectes s'han d'instal·lar abans que conclogui l'any 2019. Podeu llegir l'article complet al darrer butlletí de Prysmian Group.

 > imprimir > pujar pàgina

 

 
FEU-NOS ARRIBAR LES VOSTRES NOTÍCIES

Les empreses i entitats associades poden enviar els seus comunicats de premsa a la FEGP per tal que les seves notícies surtin publicades a la revista Perspectiva. Si es vol acompanyar l'escrit d'una fotografia o del logotip de l'empresa ens el poden fer arribar a l'adreça comunicacio@fegp.cat


Nom i cognoms
Correu-e
Assumpte
Text
 
Escrigui els caràcters mostrats a la imatge següent:
 
Imatge:
 
Caràcters:
  La imatge conté 5 caràcters.
No es distingeix entre majúscules i minúscules.
 
 



amb el patrocini de: