FEGP

Informació i actualitat

Twitter_FEGP

Blog FEGP
Triar el trajecte

camiEnfilo la carretera vella de Vilafranca per anar a pencar, com cada dia. Hi arribo per la rambla de Sant Jordi, el camp dels Alumnes Obrers, el Tacó... Fins aquí, cap novetat. Una mica més amunt comencen a passar coses. Veig com les màquines acaben d’enderrocar els darrers edificis del que havia estat la cimentera Griffi, que fa uns anys que va tancar. Al polígon de la Masia d’en Barreres, molta persiana baixada i rètols de lloguer. Uns pocs metres més enllà, a la planta Mahle de la Masia d’en Frederic acaben de buidar les instal·lacions per traslladar-les a la fàbrica de Mas d’en Puig. Una altra nau buida? Al costat ja hi tenen una antiga nau d’Hitecsa sense activitat. Agafo els darrers retombs i mirant a garbí observo com la xemeneia de la tèrmica de Cubelles es va escurçant cada dia. Arribo a la meva fàbrica. Uf, encara hi és!. M’ofegava la impressió d’una accelerada descomposició de l’activitat industrial. Una premonició? Gairebé al mateix temps, m’assabento que el treball Vilanova i la Geltrú, una història industrial. Tres segles de societat, treball i progrés, ha guanyat un dels Premis Bonaplata, guardó atorgat pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i la Fundació Caixa d’Enginyers. Em fa pensar que la indústria vilanovina té més gruix de passat que de present. Potser ara mateix, en altres indrets de la ciutat s’hi estan aixecant i desenvolupant noves activitats que són la llavor de la Vilanova del futur. Però jo no m’hi fixo. M’he refet de l’ensurt. Des del coll d’en Ferran hi ha bones vistes. Les edificacions de Prysmian, Jaume Serra, Mahle o Megadyne s’alternen amb vinyes i garrofers, amb la mar com a teló de fons. Certament, demà, quan torni a treballar, canviaré l’itinerari.

 

 
 
* SEGURETAT ALIMENTÀRIA I MANIPULACIÓ D'ALIMENTS

La matrícula d´aquest curs està tancada.
 
  Data inici: 15-11-2017 Data fi: 04-12-2017
  Calendari
  dimecres, de 17h a 19h30
  Hores totals: 10 hores
  Matrícula: Subvencionat
  Lloc  
  FEGP Vilanova (c. Àncora, 3 · Vilanova i la Geltrú)

  Professorat  
  Guillermo Jiménez · Citeal

  Continguts  
  Programa

Contaminació microbiana dels aliments
- Vies de accés
- Factors facilitadors

Higiene del manipulador
- Higiene corporal
- Hàbits higiènics

Higiene del local
- Pla de neteja
- Desinfecció de les instal•lacions, equips i estris
- Control de plagues

Pràctiques higièniques per a la manipulació d'aliments
- Temperatura i temps en els procediments culinaris
- Contaminació creuada
- Abastament d'aigua
- Emmagatzematge d'aliments
- Residus
- Transport i distribució d'aliments
- Bones pràctiques laborals

Preparació culinària dels aliments
- Verdures i fruites
- Aliments congelats
- Conserves i semiconserves
- Aliments sensibles
- Pastisseria

Control de qualitat i anàlisi de perills i punts crítics de control: APPCC

Marc normatiu higiènicosanitari


  Observacions  
  Objectius del curs

- Conèixer els perills de contaminació d'un aliment, el seu origen, els efectes que poden ocasionar i les mesures preventives a adoptar.
- Aprendre a desenvolupar hàbits higiènics adequats per garantir la seguretat alimentària.
- Conèixer com realitzar la manipulació d'aliments, tenint en compte la influència de la conservació i l'emmagatzematge adequats, així com la higiene dels equips, els locals i els utensilis .

Curs subvencionat pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal

Curs adreçat a:


· Treballadors en actiu.
· Les persones en situació d’atur tenen l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que portin la documentació presencialment al Centre de Formació i es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada per l’Ordre EMO/218/2015, de 16 de juliol.

·Els treballadors de l’Administració Pública no poden accedir a aquest Pla de formació
 
 



amb el patrocini de: