FEGP

Informaci i actualitat

Twitter_FEGP

Blog FEGP
La FP no s la que necessitem les empreses

formacioLa taxa datur del Gran Peneds est en un 13,5%, gaireb un punt i mig per damunt de la mitjana catalana. La realitat s contundent: prop de vint-i-un mil residents en el nostre econosistema granpenedesenc estan buscant feina. En canvi, les empreses no troben personal tot just quan, ara s, estan disposades a augmentar les seves plantilles. Ensems la vitalitzaci econmica sobserva un declivi del mercat laboral, que no pot donar resposta a la demanda de les companyies. Els departaments de RRHH han dimportar m dobra competent daltres demarcacions, cosa que genera un maldecap afegit perqu no s fcil consolidar els llocs de treball amb personal no resident a la mateixa zona, tret dels perfils directius. Qu ens est passant? Les mirades ms crtiques es centren en la formaci professional i en la formaci ocupacional. La formaci ocupacional ja fa temps que est damnada per un Servei dOcupaci de Catalunya (SOC) que ha esdevingut una macroestructura inefica i farcida de vicis burocrtics i peremptorietats ftues. Sempre de manera subreptcia -ells sabran per qu- els tcnics dels departaments docupaci que estan a peu de carrer, i que coneixen com ning les vergonyes del sistema, blasmen la seva operativitat. Pel que fa a la formaci professional, aquesta s la ventafocs dels sistema reglat. Les modalitats de formaci en alternana -particularment, la dual- van despertar les majors expectatives tant a les empreses com en les mateixes factories de cicles de FP. Des del primer moment, la direcci general de la Formaci Professional nha fet valoracions positives, per contradictries. Segons uns i altres -aquells i aquelles que ho pateixen a les aules- la posada en marxa de la FP Dual va ser precipitada. Han passat set anys i en prou feines shan reparat les esquerdes duna implementaci sobtada. Es pot dir que la dual funciona, ms o menys, perqu est dopada, per no pas perqu hagi satisfet les expectatives poltiques, com tampoc les dels docents. Cal interpretar que la FP est ben tutelada per mal planificada. Caldria abocar-hi molts ms recursos per fer-la ms atractiva i per categoritzar-la socialment. Si hi ha una assignatura pendent ms que cap altra aquesta s la necessitat de prestigiar la formaci professional. A ms, cal duplicar els pressupostos per diversificar el catleg de cicles formatius, fer-los ms eficients i dotar les installacions amb laboratoris, tallers i rees dexperimentaci. Noms aix podrem atraure ms alumnes i conjugar el binomi formaci i empresa. Ara no hi ha manera. Isidre Also Torrents Secretari general FEGP @isidrealso

 

 
L'Associació
 
Assessorament


Devers una quarantena de consultors i experts atenen el servei d’Assessorament de la FEGP a disposició de les empreses i professionals associats. El servei és gratuït per als socis i consisteix en oferir consultes de capçalera, en què l’assessor resolt els dubtes de l’usuari i, si és el cas, l’aconsella vers a determinades accions que s’haurien d’emprendre tot seguit.

La manera d’accedir al servei d’assessorament és tan fàcil com trucar a la FEGP o enviar un missatge sol·licitant els serveis d’un determinat àmbit de consulta. Tot seguit, es procura concertar, amb immediatesa, una reunió entre l’usuari i l’expert (a vegades, segons el tipus de consulta, es propicia una conversa telefònica entre tots dos). El servei es limita a l’assessorament i no inclou, per part de l’expert, la realització de cap gestió derivada de la consulta.

Cada vegada més, els socis de la FEGP donen major valor a aquesta disponibilitat d’assessorament, atès que els permet contrastar la resposta rebuda amb la que potser ja havien rebut anteriorment per part d’un tercer, o bé els posa en contacte amb professionals de confiança, designats per la FEGP, que els podran resoldre o gestionar els seus assumptes.

El servei d’Assessorament de la FEGP compleix vint anys d’experiència i aplega, a banda d’altres temàtiques més concretes, tots aquests àmbits:

AlimentariAssegurancesConsultoria estratègicaEficiència energèticaEmpresa familiarEstudis de mercatFinançamentFiscal , Comptable i LaboralFiscal , Comptable i LaboralFranquícies
InteriorismeJurídicJurídic, laboral i tributariJurídicLaboral
Medi ambient, energies i RSEPrevenció de Riscos LaboralsPropietat industrial i intel·lectualProtecció de dadesRiscos psicosocialsSelecció de personal


Telecomunicacions

Vitivinícola


 

 

 


Podeu sol·licitar reunió amb qualsevol d'aquests experts trucant a l'oficina de la FEGP al 902 106 700 o bé omplint el formulari següent:

 

Nom de l'empresa: *
Persona de contacte: *
Telèfon de contacte: *
Correu-e de contacte: *
Consulta:
 
Escrigui els carjùcters mostrats a la imatge següent:
 
Imatge:
 
Caràcters:
  La imatge conté 5 caràcters.
No es distingeix entre majúscules i minúscules.
 
 
Dono el meu consentiment per tal que les meves dades entrin a formar part del fitxer propietat de la Federació Empresarial del Gran Penedès per al seu tractament i utilització dins del marc propi de les activitats de l’associació, així com la seva cessió a empreses associades. La Federació Empresarial del Gran Penedès garanteix les mesures oportunes d’índole tècnica i estructural per prevenir la integritat i la seguretat de la informació personal aportada. Així mateix, us informem que podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició al carrer de la Beneficència, 17, 08720 Vilafranca del Penedès; al carrer Montserrat, 6 2n, 43700 El Vendrell, o bé al carrer de l’Àncora, 3, 08800 Vilanova i la Geltrú.

* Camps obligatorisamb el patrocini de: